Εφημερίδα Κοινωνική

Κρούει καμπανάκι το ΥΠΕΣ στους Δήμους! Δώστε προτεραιότητα σε καθαρισμό φρεατίων και αντιπλημμυρικά έργα

 Breaking News

Κρούει καμπανάκι το ΥΠΕΣ στους Δήμους! Δώστε προτεραιότητα σε καθαρισμό φρεατίων και αντιπλημμυρικά έργα
16 Σεπτεμβρίου 2016

Λίγες μέρες μετά τις τεράστιες καταστροφές εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, το υπουργείο Εσωτερικών καλεί με εγκύκλιό του τις περιφέρειες και τους δήμους να προχωρήσουν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να προληφθούν πλημμυρικά φαινόμενα. Θυμίζουμε ότι η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ προσφάτως είχε κρούσει καμπανάκι για τα βουλωμένα φρεάτια στον Πειραιά. Στην εγκύκλιο που υπογράφεται από τον κ. Κουρουμπλή σημειώνονται μεταξύ άλλων, τα εξής ως «υποχρεωτικά»:

-Η μελέτη, ο προγραμματισμός και η κατασκευή νέων αντιπλημμυρικών και προστατευτικών έργων που αποβλέπουν στην περαιτέρω μείωση εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων.

-Ο καθαρισμός της κοίτης υδατορεμάτων από φερτά υλικά ή άλλα εμπόδια (άρση προσχώσεων) που δυσκολεύουν την ελεύθερη απορροή των υδάτων

-Ο έλεγχος και η συντήρηση των υφισταμένων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας τους.

-Ο έλεγχος και συντήρηση του δικτύου όμβριων υδάτων των οδών από τους φορείς που είναι υπεύθυνοι συντήρησης και λειτουργίας του οδικού δικτύου.

-Νοείται ότι ο περιοδικός έλεγχος και συντήρηση των πάσης φύσης αντιπλημμυρικών έργων αφορά την εξασφάλιση της καλής λειτουργίας τους, εκτελείται από τους φορείς που έχουν θεσμικά την αρμοδιότητα και συντελείται σε περιόδους που η επικινδυνότητα εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων είναι μειωμένη.

Οι Περιφέρειες προς τις οποίες αποστέλλεται η παρούσα εγκύκλιος παρακαλούνται να επιταχύνουν τις διαδικασίες καθαρισμού ρεμάτων και απαλλοτριωμένων χώρων παρά τα ρέματα, όπως και να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας αρμοδιότητάς τους.

Οι Δήμοι προς τους οποίους αποστέλλεται η παρούσα εγκύκλιος παρακαλούνται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους και σε συνεννόηση με τις Δ.Ε.Υ.Α., να προβούν στον καθαρισμό των φρεατίων υδατοσυλλογής ομβρίων υδάτων και των λοιπών μέτρων που απαιτούνται για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων.»

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ