Εφημερίδα Κοινωνική

Η Αντιδήμαρχος Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου στη συναυλία του Πλοίου της Ειρήνης

 Breaking News

Η Αντιδήμαρχος Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου στη συναυλία του Πλοίου της Ειρήνης
19 Σεπτεμβρίου 2016

Στη συναυλία Ειρήνης και Αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του μεγάρου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, στο πλαίσιο υποδοχής του «Πλοίου της Ειρήνης» στον Πειραιά, παραβρέθηκε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου.

Στο Πλοίο της Ειρήνης, επιβαίνει ομάδα επιζώντων της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι και μεταφέρει μήνυμα σε όλο τον κόσμο, κατά του πολέμου, των πυρηνικών και υπέρ των προσφύγων, διεκδικώντας έναν κόσμο με ειρήνη και δικαιοσύνη.

Η κυρία Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, απηύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό:

«Ο Δήμος Πειραιά υποδέχεται και καλωσορίζει το Πλοίο της Ειρήνης για ακόμα μια χρονιά στον Πειραιά, στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας στη φιλόξενη πόλη μας.

Ο Πειραιάς τον τελευταίο χρόνο, άλλωστε, βίωσε τις δραματικές συνέπειες του πολέμου στη Μέση Ανατολή, καθώς εδώ, σε αυτό το λιμάνι, φιλοξενήθηκαν για μήνες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τις πατρίδες τους. Όλη η πόλη έγινε μια αγκαλιά για αυτούς τους ανθρώπους παρέχοντάς τους εθελοντικά τρόφιμα, ιατρικές υπηρεσίες και κάθε είδους στήριξη.

Μαζί με εσάς, που μεταφέρετε με το ταξίδι σας το μήνυμα της ειρήνης στις πέντε ηπείρους, ενώνουμε τις φωνές μας προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε τη διεθνή κοινότητα κατά της βίας και κατά του πολέμου. Καλωσήλθατε στον Πειραιά. Σας ευχαριστώ πολύ».

Τη συναυλία συνδιοργάνωσαν το Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης και ο Ελληνικός κλάδος της τιμημένης με νόμπελ ειρήνης IPPNW. Συμμετείχε ο τραγουδιστής Νίκος Ανδρουλάκης με την ορχήστρα του, ενώ στο πρόγραμμα έλαβε μέρος και Ιαπωνική χορευτική ομάδα, προερχόμενη από το «Πλοίο της Ειρήνης».

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ