Εφημερίδα Κοινωνική

Ευχές από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων για τη νέα σχολική χρονιά

 Breaking News

Ευχές από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων για τη νέα σχολική χρονιά
12 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κος Παναγιώτης Χατζηπέρος ευχήθηκε και εκείνος με τη σειρά του για τη νέα σχολική χρονιά λέγοντας για την αποφυγή των δυσκολιών της νέας χρονιάς όσον αφορά τους μαθητές αλλά και τους ίδιους τους δασκάλους. Ο ίδιος τόνισε και το θέμα του bullying λέγοντας ότι οι εκπαιδευτικοί να είναι πιο ανοιχτοί στον διάλογο με αυτούς που θεωρούν θύτες γιατί και αυτά είναι πληγωμένα παιδιά και χρειάζονται ένα χέρι βοηθείας.

Παρακάτω είναι αναλυτικά το όσα είπε και ευχήθηκε:

«Εύχομαι σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες των μαθητών, μια καλή και δημιουργική σχολική χρόνια, γεμάτη χαμόγελα, προσπάθειες και επιτυχίες. Όπως κάθε αρχή, έτσι και η πρώτη μέρα σχολείου μάς γεμίζει με αισιοδοξία και αγωνιστικότητα για όλα όσα επιθυμούμε προσωπικά και συλλογικά να πετύχουμε. Ευχόμαστε να μην υπάρξει φέτος ούτε ένα παιδί χωρίς δάσκαλο ή δυνατότητα μεταφοράς και πρόσβασης, ούτε ένα δίκαιο εκπαιδευτικό αίτημα ακάλυπτο και συνεχίζουμε να βρισκόμαστε εδώ μαζί σας σε κάθε πρόβλημα ή δυσκολία, αλλά και σε κάθε όμορφη στιγμή, όπως ακριβώς κάναμε πάντα. Έχουμε δρομολογήσει την εξάλειψη κάθε δυσλειτουργίας που ταλαιπωρούσε τους μαθητές και τους γονείς κατά το παρελθόν, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα της μεταφοράς.

Όσον αφορά στον σχολικό εκφοβισμό, ή στην ενδοσχολική βία ή θυματοποίηση ή το bullying, πρέπει οι εκπαιδευτικοί να είναι περισσότερο ανοιχτοί στον διάλογο και με αυτούς που θεωρούν θύτες γιατί και αυτά είναι πληγωμένα παιδιά, να ψάξουν πίσω από την οικογένεια, από τον τρόπο που μεγάλωσαν. Θέλει πολύ ανοιχτές κεραίες για να ενταχθούν κι αυτά στη σχολική κοινότητα. Οφείλουν σε κάθε περίπτωση, να χτίσουν την αυτοπεποίθηση του παιδιού, να το βοηθήσουν ώστε να νιώθει σιγουριά ανάμεσα σε φίλους και να δώσει τις δικές του μάχες, παρακολουθώντας την κατάσταση διακριτικά. Αλλά και οι μαθητές, αν δουν οποιονδήποτε συμμαθητή τους να δυσκολεύεται να κάνει φίλους ή να είναι ντροπαλός ή να έχει γίνει στόχος από άλλα παιδιά, ας τον χαιρετήσουν και ας του χαρίσουν ένα χαμόγελο…μία απλή χειρονομία ευγένειας μπορεί να αλλάξει τα πάντα.

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλα τα παιδιά μας που αποτελούν το μέλλον.»

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ