Εφημερίδα Κοινωνική

Α. Πετρόπουλος: Πάνω από 35.000 εφάπαξ έως το τέλος του 2017

 Breaking News

Α. Πετρόπουλος: Πάνω από 35.000 εφάπαξ έως το τέλος του 2017
07 Σεπτεμβρίου 2016

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιος Πετρόπουλος, δήλωσε ότι περισσότερα από 35.000 εφάπαξ θα έχουν δοθεί έως το τέλος 2017.

Εξηγώντας τον τρόπο προσδιορισμού και καταβολής των εφάπαξ, αφού διευκρίνισε πως για περισσότερα από τρία χρόνια δεν δίνονταν καθόλου εφάπαξ, σημείωσε ότι «εδώ και δύο μήνες καταβάλλονται» χάρη στις διατάξεις που τέθηκαν σε ισχύ και ήδη σ’ αυτό το διάστημα το Ταμείο Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων έχει καταβάλει πάνω από 3.500 εφάπαξ.

«Δημιουργήσαμε μία διάταξη η οποία σε όλους δίνει το δικαίωμα καταβολής εφάπαξ και μάλιστα με ισονομία, με τρόπο που όλοι θα πάρουν αυτό που τους αντιστοιχεί, ενώ με τις προηγούμενες διατάξεις άλλοι θα έπαιρναν πολλά και άλλοι καθόλου» είπε και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η πραγματική εικόνα και μάλιστα με έναν τρόπο δίκαιο που όλοι λαμβάνουν εφάπαξ, ενώ μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να λάβουν σε καμία περίπτωση».

Αναφορικά με τις μειώσεις σε επικουρικές συντάξεις, ο κ. Πετρόπουλος εξήγησε -μεταξύ άλλων- πως αυτό που έγινε ήταν να τεθούν «όρια προστασίας για να μην υπάρχει κατώτερη από τα 1.300 ευρώ σύνταξη -κύρια και επικουρική- σε κανέναν” δικευκρινίζοντας πως κάποιοι θα πάρουν περισσότερα από 2.000 κύρια και επικουρική και πολλοί θα πάρουν 1.300 ευρώ και άνω.

«Η περικοπή στις επικουρικές συντάξεις επέρχεται σ’ έναν βαθμό. Από το 1.236.000 των συντάξεων επηρεάζονται αρνητικά με κάποια μείωση περίπου 20% απ’ αυτές. Αυτή είναι η εικόνα και στην πραγματικότητα οι περισσότερες απ’ αυτές, περίπου 46.000 που δόθηκαν τον Αύγουστο, είχαν ισοσταθμική μείωση περίπου 8%, λιγότερο από 20 ευρώ μηνιαίως» επισήμανε ο υφυπουργός Εργασίας.

Παραδέχθηκε πως «κάποιες θα έχουν μεγαλύτερη και σημαντική μείωση, αλλά δεν μπορούσε να λυθεί αλλιώς το πρόβλημα των ταμειακών ελλειμμάτων», προσθέτοντας: «αν πηγαίναμε στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, που είχε δεσμευτεί η προηγούμενη κυβέρνηση, τότε τα πράγματα θα ήταν δραματικά, θα πηγαίναμε σε εξαφάνιση πολλών συντάξεων».

Ο κ. Πετρόπουλος εξήγησε ακόμη πως οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης είναι δομικές και στόχο έχουν να δημιουργήσουν ένα βιώσιμο σύστημα. «Τα μέτρα που παίρνουμε για την αντιμετώπιση της αδήλωτης και της μαύρης εργασίας είναι μέτρα που θα ενισχύσουν και το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, θα ενισχύσουν και την αγορά» είπε.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ