Εφημερίδα Κοινωνική

Σύσκεψη στο Υπ. Εργασίας για την αντιμετώπιση της «μαύρης» αγοράς

 Breaking News

Σύσκεψη στο Υπ. Εργασίας για την αντιμετώπιση της «μαύρης» αγοράς
29 Αυγούστου 2016

Iσχυρό κίνητρο για την πρόσληψη επιδοτούμενων ανέργων του ΟΑΕΔ στη θέση ανασφάλιστων εργαζομένων, τεκμαρτές εισφορές σε όσες επιχειρήσεις εμφανίζουν δυσανάλογα μικρό αριθμό απασχολουμένων και νέο ποινολόγιο για όσους εργοδότες εντοπίζονται να απασχολούν εργαζόμενους που δεν τους έχουν δηλώσει, βάζει ως «κόφτες» στην αδήλωτη εργασία η κυβέρνηση.

«Αμεσα θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση για τον αντικειμενικό προσδιορισμό των εισφορών ενώ για την αντιμετώπιση της αδήλωτης – μαύρης εργασίας που εντοπίζεται κυρίως σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στον εξορθολογισμό του προστίμου των 10.550 ευρώ και στη γενικευμένη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επιδότηση εργασίας» προαναγγέλλει στην Ημερησία ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Κατρούγκαλος.

Τα μέτρα αντιμετώπισης της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής, που στερεί τα Ταμεία από έσοδα έως 6 δισ. ευρώ το χρόνο, θα συζητηθούν σε συνάντηση, σήμερα, Δευτέρα, του υπουργού με τους προέδρους των επιμελητηρίων της χώρας, της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ