Εφημερίδα Κοινωνική

Ο Κουρής διαψεύδει την NASA και λέει ότι η δική του ελιά στην Κεφαλονιά είναι μεγαλύτερη από την ελιά των Χανίων

 Breaking News

Ο Κουρής διαψεύδει την NASA και λέει ότι η δική του ελιά στην Κεφαλονιά είναι μεγαλύτερη από την ελιά των Χανίων
12 Ιουλίου 2016

Ντόρος έχει γίνει τις τελευταίες ώρες και ο λόγος είναι ότι ο Κουρής ο γνωστός εκδότης της εφημερίδας Kontra News αμφισβητεί τη NASA και υποστηρίζει πως η ελιά στο κτήμα του στην Κεφαλονιά είναι μεγαλύτερη και «έχει περίμετρο 16 μέτρα, 4 ολόκληρα μέτρα μεγαλύτερη περίμετρος από την ελιά που δείξατε στα Χανιά, σαν ίσως την μεγαλύτερη ελιά στον κόσμο που έχει περίμετρο μόνο 12,5 μέτρα».

Όλα ξεκίνησαν όταν η NASA δημοσίευσε τη φωτογραφία από μια ελιά τεραστίων διαστάσεων στα Χανιά της Κρήτης, όπου την παρουσίαζε ως την μεγαλύτερη ελιά παγκοσμίως.

Στο σχόλιο της φωτογραφίας έγραφε: «Αυτό το όμορφο αλλά βαθιά ροζιασμένα ελαιόδενδρο μπορεί και να είναι το παλαιότερο δέντρο του είδους του στον κόσμο και συνεχίζει να παράγει ελιές μέχρι και σήμερα. Βρίσκεται στο χωριό Άνω Βούβες στα Χανιά της Κρήτης. Αν και δεν μπορεί να προσδιοριστεί η ακριβής ηλικία του, η ανάλυση του κορμού δείχνει ότι είναι τουλάχιστον 2,000 ετών. Σημειώνεται ότι οι πέτρες στα δύο κοντινά νεκροταφεία είναι περίπου 3,000 ετών. Αυτό το υπέροχο δείγμα έχει περιφέρεια 41 ft (12.5 μέτρων). Έχει κηρυχθεί ως προστατευόμενο φυσικό μνημείο της Ελλάδας. Κλαδιά ελιάς από αυτό το αρχαίο χρησιμοποιήθηκαν για να φτιάξουν στεφάνια για τους νικητές των Ολυμπιακών της Αθήνας το 2004 και του Πεκίνου το 2008».

epod2

Ο Γιώργος Κουρής όμως έχει αντίθετη άποψη και μάλιστα φρόντισε να το αποδείξει με ντοκουμέντα. Έτσι λοιπόν αποφάσισε να στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στη NASA, λέγοντας πως η μεγαλύτερη ελιά στον πλανήτη βρίσκεται στο δικό του κτήμα στην Κεφαλονιά. Μάλιστα φρόντισε να δημοσιεύσει και τις σχετικές φωτογραφίες.

ELIA12

ELIA4-1

Αναλυτικά η επιστολή:

«ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΝΑΣΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ!

Η δική μας ελιά έχει περίμετρο 16 μέτρα, 4 ολόκληρα μέτρα μεγαλύτερη περίμετρος από την ελιά που δείξατε προχθές, σαν ίσως την μεγαλύτερη ελιά στον κόσμο που έχει περίμετρο μόνο 12,5 μέτρα.

Αγαπητοί φίλοι

Σεβόμενος και τιμώντας την αξιοπιστία για την τεράστια προσφορά της ΝΑΣΑ στον παγκόσμιο πολιτισμό, θέλω να σας πω ότι στην ανάρτηση που παρουσιάσατε ως την «καλύτερη φωτογραφία της ημέρας στον πλανήτη», μία τεράστια ελιά, που βρίσκεται στο χωριό Βούβες στα Χανιά Κρήτης, η ηλικία της οποίας από την ανάλυση του κορμού της και δείχνει να είναι τουλάχιστον 2.000 χρόνων, σας στέλνουμε τρεις φωτογραφίες της ελιάς μας που βρίσκεται στην περιοχή της Κρανιάς στο κτήμα Κουρή έξω από το Αργοστόλι της Κεφαλονιάς και έχει περίμετρο 16 μέτρα.

Νομίζουμε ότι αξίζει να διορθώσετε το λάθος, που σίγουρα έγινε εν αγνοία σας και σας ευχαριστούμε πολύ.

Σας προσκαλούμε μάλιστα να σας φιλοξενήσουμε στην Κεφαλονιά για να δείτε την πανέμορφη ελιά μας, καθώς και άλλα «περίεργα» γεωλογικά φαινόμενα που συμβαίνουν στο νησί μας, όπως είναι οι περίφημες καταβόθρες στο Αργοστόλι όπου χιλιάδες χρόνια τώρα τεράστιες ποσότητες θάλασσας μπαίνουν σε μία τρύπα στη γη και χάνονται.

Με τιμή

Γιώργος Α. Κουρής».


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ