Εφημερίδα Κοινωνική

ΗΠΑ: Η αστυνομία χρησιμοποιεί το Pokémon Go σαν «δόλωμα» για εγκληματίες

 Breaking News

ΗΠΑ: Η αστυνομία χρησιμοποιεί το Pokémon Go σαν «δόλωμα» για εγκληματίες
29 Ιουλίου 2016

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εφαρμογή Pokémon Go έχει σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της, με την πρωτοφανή δημοφιλία της να την έχει καταστήσει πραγματικό «φαινόμενο» της σύγχρονης τεχνολογίας.

Εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο έχουν μετατραπεί σε κυνηγούς των παράξενων αυτών πλασμάτων, ωστόσο φαίνεται πως αυτό δεν είναι αρκετό. Στη «δράση» μπαίνουν τώρα και αστυνομικά τμήματα, που χρησιμοποιούν το παιχνίδι ως εργαλείο για τον εντοπισμό εγκληματιών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, ένα αστυνομικό τμήμα στη Βιρτζίνια χρησιμοποιεί τη σελίδα του στο Facebook για να προσκαλέσει «τυχαία επιλεγμένους» πολίτες να πιάσουν ένα εξαιρετικά σπάνιο Pokemon στο δωμάτιο επίδοσης κλητεύσεών του. Φυσικά, η διαδικασία επιλογής αυτών των χρηστών δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού όλοι τους έχουν εκκρεμή εντάλματα σύλληψης.

Παρόλο που κανείς δεν έχει προσέλθει ακόμα στο τμήμα για να πιάσει τον «Ditto», η αστυνομία ελπίζει πως «η μανία του παιχνιδιού» θα ωθήσει κάποιους να εμφανιστούν, ρισκάροντας ακόμα και τη σύλληψη. «Η πρόσκληση μέσω της σελίδας του Facebook ξεκίνησε σαν αστείο. Δεν ήξερα ότι θα έπαιρνε τόσο μεγάλη έκταση», δήλωσε ο διαχειριστής του λογαριασμού του τμήματος στην εφημερίδα Virginia Pilot, συμπληρώνοντας ότι είναι μάλλον παρατραβηγμένο να περιμένει κανείς ότι θα «παραδοθούν» οι εγκληματίες μόνο και μόνο για να πιάσουν ένα σπάνιο τερατάκι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι το πρώτο αστυνομικό τμήμα που υλοποιεί αυτήν την παράξενη ιδέα. Το ίδιο κόλπο είχε προσπαθήσει να εφαρμόσει πριν δύο εβδομάδες και ένα τμήμα στο Νιου Χάμσαϊρ, με την μόνη διαφορά ότι χρησιμοποίησε ένα άλλο «ακριβοθώρητο» Pokemon, τον Charizard.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ