Εφημερίδα Κοινωνική

Υλοποίηση προγραμμάτων αγωγής υγείας στα σχολεία του Δήμου Αιγάλεω

 Breaking News

Υλοποίηση προγραμμάτων αγωγής υγείας στα σχολεία του Δήμου Αιγάλεω
07 Ιουλίου 2016

Ο Δήμος Αιγάλεω, στα πλαίσια της Κοινωνικής Πολιτικής, πραγματοποίησε με επιτυχία προγράμματα αγωγής υγείας στους μαθητές της Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης κατά το σχολικό έτος 2015-2016. Ο φορέας υλοποίησης ήταν το Π.ΕΔ.Υ Μονάδα Υγείας Αιγάλεω.

Ειδικότερα πραγματοποιήθηκαν οι κάτωθι δράσεις με τα εξής αποτελέσματα:

1) Έλεγχος Εμβολιαστικής Κάλυψης σε όλες τις τάξεις Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου: ελέγχθηκαν 2.422 βιβλιάρια εμβολίων από τα οποία 1.576 είχαν εκκρεμότητες.

2) Έλεγχος μυοσκελετικού συστήματος/Προληπτική εξέταση σκολίωσης στην Ε΄ & Στ΄ τάξη Δημοτικού και Α΄ & Β΄ τάξη Γυμνασίου: εξετάσθηκαν 1.384 μαθητές και παραπέμφθηκαν για ακτινογραφία 344.

3) Προληπτική Οδοντιατρική και Στοματική Υγιεινή στην Α΄ τάξη Δημοτικού και Γυμνασίου: εξετάσθηκαν 716 μαθητές και παραπέμφθηκαν σε οδοντίατρο 159 και σε ορθοδοντικό 130.

4) «Σωματική Υγιεινή» στην Α΄ & Ε΄ τάξη Δημοτικού: παρακολούθησαν 700 μαθητές.

5) «Αποφασίζω να μην καπνίζω» στην ΣΤ΄ τάξη Δημοτικού: παρακολούθησαν 503 μαθητές.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ολόθερμα τη Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου για την εξαιρετική συνεργασία. Επίσης, ευχαριστούμε τους Διευθυντές και το Εκπαιδευτικό Προσωπικό των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Αιγάλεω, η υποστήριξη των οποίων είχε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία του προγράμματος.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ