Εφημερίδα Κοινωνική

Οι μαφιόζοι λατρεύουν τον «Νονό» του Κόπολα – Σε ποιον χαρακτήρα βασίστηκε η καλύτερη ταινία που έμεινε στην ιστορία;

 Breaking News

Οι μαφιόζοι λατρεύουν τον «Νονό» του Κόπολα – Σε ποιον χαρακτήρα βασίστηκε η καλύτερη ταινία που έμεινε στην ιστορία;
13 Ιουλίου 2016

Γράφετε ότι ο «Νονός» είναι κάτι σαν εγχειρίδιο συμπεριφοράς για τα μέλη μιας μαφίας.

Η ταινία «Ο Νονός» είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Μάριο Πούτζο, ο οποίος εμπνεύστηκε τους χαρακτήρες από τη δράση πραγματικών μαφιόζων. Μάλιστα είχε κυκλοφορήσει η φήμη, ότι ο χαρακτήρας του τραγουδιστή Τζόνι Φοντέιν ήταν βασισμένος στον Φρανκ Σινάτρα. Όταν το έμαθε ο τραγουδιστής είχε απειλήσει τον συγγραφέα ότι θα του σπάσει τα πόδια. Ωστόσο δεν εξοργίστηκε μόνο ο Σινάτρα με την υπόθεση της επικείμενης ταινίας. Ο Τζόι Κολόμπο, μπλεγμένος στην αμερικάνικη μαφία, όταν πληροφορήθηκε το θέμα της, ξεκίνησε να απειλεί τους παραγωγούς.

Ακολουθούσε τα αυτοκίνητα τους και τους άφηνε προειδοποιητικά σημειώματα για να σταματήσουν τα γυρίσματα. Τελικά ύστερα από μεγάλη πίεση που υπέστησαν, ένας από τους παραγωγούς συναντήθηκε με τον Κολόμπο σε γνωστό ξενοδοχείο και συμφώνησαν να μην αναφέρεται στο σενάριο η λέξη «μαφία» και «κόζα νόστρα»….

godfather-behing-the-scenes

Τα γυρίσματα έγιναν στην Νέα Υόρκη και διήρκεσαν δύο μήνες. Πριν ολοκληρωθούν, οι παραγωγοί ήδη προετοίμαζαν το δεύτερο μέρος καθώς ήταν σίγουροι για την επιτυχία της. Πράγματι «ο Νονός» έμεινε στην ιστορία του κινηματογράφου. Η συμβολή του Κόπολα ήταν τεράστια….

GTY_god_father5_ml_141217_4x3_992

godfather3

Ο Πατσίνο ήταν άγνωστος ακόμα στα κινηματογραφικά στούντιο. Όταν εμφανίστηκε για δοκιμαστικό θεώρησαν ότι το πρόσωπο του ήταν χλωμό και δεν ταίριαζε στο ρόλο του μαφιόζου. Ωστόσο κατάφερε να κερδίσει τον ρόλο και μετά την ταινία να διαγράψει μια σημαντική καριέρα. Ο Πατσίνο κατά σύμπτωση είχε και ένα κοινό με τον χαρακτήρα του Μάικλ καθώς κατάγεται από την πόλη Κορλεόνε της Ιταλίας….

al

Ο Κόπολα έπαιξε καταλυτικό ρόλο και στη δύσκολη επιλογή του ηθοποιού που θα υποδυόταν τον πατριάρχη και αρχηγό της μαφίας, Βίτο Κορλεόνε. Ο ρόλος του «Νονού» ήταν αρκετά περιζήτητος και πολλοί ηθοποιοί αυτοπροτάθηκαν. Όπως είχε δηλώσει ο Πούτζο τον είχε εμπνευστεί από τη προσωπικότητα της μητέρας του!…

Ο Κόπολα ήταν κάθετος και ήθελε τον Μάρλον Μπράντο να τον ενσαρκώσει. Οι παραγωγοί προβληματίστηκαν αρχικά με την επιλογή του γιατί θεωρούταν ιδιότροπος και θα προκαλούσε πρόβλημα με τις απαιτήσεις του. Ο Κόπολα επειδή γνώριζε ότι ο Μπράντο δεν θα περνούσε ποτέ από τα συνηθισμένα δοκιμαστικά πήγε με την κάμερα του σπίτι του. Ο Μπράντο του άνοιξε τη πόρτα φορώντας ένα κιμονό. Έβαψε τα μαλλιά του μαύρα με ένα βερνίκι παπουτσιών και έβαλε βαμβάκι στα μαγουλά του ώστε να μοιάζει με μπουλντόγκ. Στη συνέχεια άναψε τσιγάρο και ξεκίνησε να λέει τα λόγια με την ήρεμη φωνή του. Ο Κόπολα είχε μπροστά του τον αδίστακτο Βίτο Κορλεόνε, ο ρόλος ήταν δικός του….

Η μεταμόρφωση του Μπράντο σε Βίτο Κορλεόνε

Οι ηθοποιοί μελέτησαν αρκετά πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Επισκέφτηκαν μετανάστες στην Νέα Υόρκη και συναντήθηκαν με πραγματικούς μαφιόζους. Ο Μπράντο παρακολούθησε ακροάσεις του αρχιμαφιόζου Φρανκ Κοστέλλο, από τον οποίο εμπνεύστηκε την βραχνή ψιθυριστή φωνή του Βίτο. Τρεις ώρες διαρκούσε η μεταμόρφωση του σε Βίτο Κορλεόνε. Το βαρύ μακιγιάζ του ηθοποιού ήταν η αιτία που οι περισσότερες σκηνές του ήταν τόσο σκοτεινές καθώς ο Μπράντο ήταν 47 χρονών και έπρεπε να φαίνεται μεγαλύτερος. Επίσης, ο Μπράντο ήθελε το πρόσωπο του να δείχνει άγριο και να παραπέμπει σε μπουλντόγκ. Για το λόγο αυτό, τοποθετούσε βαμβάκι στα μάγουλά του για να είναι φουσκωμένα και φορούσε ένα ειδικό μασελάκι στο στόμα….

thegodfather

face

the-godfather-560

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ