Εφημερίδα Κοινωνική

Εκλογικός Νόμος: Στους 179 οι βουλευτές που τάχθηκαν υπέρ, στους 102 οι κατά – Αποχή από την ψηφοφορία ανακοίνωσε η Χρυσή Αυγή

 Breaking News

Εκλογικός Νόμος: Στους 179 οι βουλευτές που τάχθηκαν υπέρ, στους 102 οι κατά – Αποχή από την ψηφοφορία ανακοίνωσε η Χρυσή Αυγή
20 Ιουλίου 2016

Την πρώτη πολιτική και κοινοβουλευτική ήττα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προδιέγραψε η έναρξη της συζήτησης του εκλογικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής καθώς επισημοποιήθηκε ότι ο στόχος των 200 βουλευτών ΔΕΝ πρόκειται να πραγματοποιηθεί.

Παρά τις επίμονες προσπάθειες του Μεγάρου Μαξίμου η διεύρυνση της πλειοψηφίας περιορίστηκε στην στήριξη της Ένωσης Κεντρώων και στις συναντήσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου και των Φώτη Κουβέλη.

Ως πολιτική ειρωνεία όμως η επίτευξη του στόχου απαιτούσε την στήριξη της Χρυσής Αυγής (!) η οποία όμως δήλωσε ότι θα απέχει από την ψηφοφορία. Υπό αυτά τα δεδομένα υπέρ της κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών συγκεντρώνονται 179 βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων, καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, αλλά και ο κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Κατά τάσσονται οι 102 βουλευτές από ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Χάρης Θεοχάρης και Λεωνίδας Γρηγοράκος, ενώ ο κ. Στάθης Παναγούλης θα δηλώσει «παρών».

Υπενθυμίζεται ότι, για να ισχύσουν άμεσα οι διατάξεις, πρέπει να ψηφιστούν από τουλάχιστον 200 βουλευτές.

Πρακτικά, από τις ερχόμενες εκλογές θα ισχύσει η ρύθμιση για την ψήφο στα 17 έτη.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ