Εφημερίδα Κοινωνική

Δήλωσε εθελόντρια για να δει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τελικά θα… αγωνιστεί!

 Breaking News

Δήλωσε εθελόντρια για να δει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τελικά θα… αγωνιστεί!
31 Ιουλίου 2016

Στα 35 της χρόνια η Βραζιλιάνα Ζοάνα Κόστα ήταν μια άσημη αθλήτρια του επί κοντώ η οποία είχε ατομικό ρεκόρ στα 4.40 μέτρα. Λάτρης του στίβου, γνώριζε ότι δεν είχε και πολλές ελπίδες να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα φιλοξενήσει η πατρίδα της κι έτσι είχε φροντίσει από νωρίς να δηλώσει συμμετοχή ως εθελόντρια αλλά και να αγοράσει εισιτήρια για τα αθλήματα του στίβου.

Κι όμως πριν από λίγες εβδομάδες στα τράιαλς που έγιναν στις 3 Ιουλίου κατάφερε να πετύχει ατομικό ρεκόρ φτάνοντας στα 4.50 μέτρα και εξασφαλίζοντας έτσι τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

«Σε όλη μου τη ζωή ονειρευόμουν να πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Περίμενα ότι θα δω τους Αγώνες και γι αυτό αγόρασα εισιτήρια για τα προκριματικά ανδρών και γυναικών στο άλμα επί κοντώ. Ήθελα και εισιτήρια για την γυμναστική αλλά δεν μπόρεσα να τα πάρω. Τελικά προκρίθηκα εγώ και τα εισιτήρια θα χρησιμοποιηθούν από την οικογένεια μου προκειμένου να δουν εμένα, τα υπόλοιπα θα τα πουλήσω. Είμαι τόσο χαρούμενη!» δήλωσε η ίδια η οποία ξεκίνησε τον αθλητισμό από την ενόργανη, αλλά γρήγορα βρέθηκε στο στίβο.

«Νομίζω ότι μπορώ να βελτιώσω τις επιδόσεις μου. Θέλω να διασκεδάσω στον αγώνα και πραγματικά πιστεύω ότι μπορώ να φτάσω στον τελικό».

Ο προκριματικός αγώνας του άλματος επί κοντώ γυναικών, στον οποίο θα λάβουν μέρος και οι δικές μας Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου θα πραγματοποιηθεί στις 16 Αυγούστου, και ο τελικός στις 19.

Πηγή: protothema.gr


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ