Εφημερίδα Κοινωνική

Βραβείο «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2016» στον Πειραιά για τα έργα πράσινου και για τη βελτίωση του περιβάλλοντος

 Breaking News

Βραβείο «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2016» στον Πειραιά για τα έργα πράσινου και για τη βελτίωση του περιβάλλοντος
16 Ιουνίου 2016

Με το Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας, για τα έργα πρασίνου που υλοποιήθηκαν από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου το 2015, τιμήθηκε ο Δήμος Πειραιά, στην τελετή απονομής των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2016», που διοργάνωσε το ECOCITY στη Ρόδο.

Το βραβείο παρέλαβε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Πειραιά κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας.

Συγκεκριμένα, στην κατηγορία «ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ», ο Δήμος Πειραιά τιμήθηκε με το βραβείο «Αστικής Ανάπλασης», για τα έργα πρασίνου και για τη βελτίωση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής του Δήμου Πειραιά.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Πειραιά κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας, δήλωσε:

«Παρευρέθηκα στην τελετή απονομής των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, στις πηγές Καλλιθέας Ρόδου, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο μας Γιάννη Μώραλη. Ο θεσμός Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ μετρά 12 χρόνια ζωής και επιβραβεύει σημαντικές προσπάθειες για τη βελτίωση του περιβάλλοντος από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την επιστημονική κοινότητα αλλά και επιχειρηματικούς φορείς.

Οι υπεύθυνοι της Επιτροπής Αξιολόγησης που είναι πρόσωπα αναγνωρισμένου επιστημονικού κύρους, επέλεξαν να βραβεύσουν την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Πειραιά, για το μεγάλο σε έκταση έργο πρασίνου ΕΣΠΑ που έφερε σε πέρας σε χρόνο ρεκόρ, μόλις μέσα σε ενάμιση μήνα! Περιελάμβανε ανάπλαση 30 στρεμμάτων σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες με εδαφοβελτιωτικές εργασίες, έτοιμο γρασίδι, δίκτυο αυτόματου ποτίσματος, φύτευση 510 δένδρων και περίπου 20 χιλ. θάμνων και ανθοφόρων φυτών. Επίσης, αναπλάστηκαν ολικώς ή μερικώς 12 παιδικές χάρες της πόλης με πιστοποιημένα ασφαλή όργανα και δάπεδα ασφάλειας. Είναι σημαντικό να σημειώσω ότι για την υποψηφιότητα μας στην κατηγορία Τοπικής Αυτοδιοίκησης μας πρότεινε η Επιτροπή Αξιολόγησης του θεσμού, αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα του παραπάνω έργου.

Όπως σημείωσα και στην ομιλία μου, για το έργο αυτό απαιτήθηκαν δεκάδες ώρες εργασίας για την εκπόνηση της μελέτης και επίβλεψης καλής εκτέλεσης από τους γεωπόνους της Διεύθυνσης, όπως επίσης και μεγάλης έκτασης εργασίες για την προετοιμασία των χώρων από τους δενδροκηπουρούς και επόπτες της υπηρεσίας μας! Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους όσοι μόχθησαν γι΄ αυτό το θετικό αποτέλεσμα που αποτελεί για εμάς εφαλτήριο για παρόμοιες επιτυχείς δράσεις τα επόμενα χρόνια. Στόχος μας είναι η βελτίωση του περιβάλλοντος και η ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας».

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ