Εφημερίδα Κοινωνική

O Γρηγόρης Ψαριανός επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Κορυδαλλού προκειμένου να συζητηθούν θέματα της καθημερινότητας

 Breaking News

O Γρηγόρης Ψαριανός επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Κορυδαλλού προκειμένου να συζητηθούν θέματα της καθημερινότητας
01 Ιουνίου 2016

Ο Τομέας Πειραιά με τη συμμετοχή του βουλευτή κ. Γρηγόρη Ψαριανού, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Κορυδαλλού κ. Σταύρο Κασιμάτη προκειμένου να συζητηθούν θέματα της τοπικής καθημερινότητας.

Το Ποτάμι Πειραιά εκπροσωπήθηκε από τους νεοεκλεγέντες Γραμματείς Α” και Β” Πειραιά κ. Γιώργο Γκαρή και Θάνο Νίκου και την εκπρόσωπο της ΜΕΣΥΑ κ. Όλγα Δούρου.

Κατά την ενημέρωση που αφορούσε σημαντικά ζητήματα της πόλης, ο Δήμαρχος κ. Κασιμάτης αναφέρθηκε στη συνεχιζόμενη λειτουργία των Κεντρικών Φυλακών καθώς ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η παραχώρηση του χώρου των πρώην γυναικείων πτερύγων στο Δήμο.

Ο Βουλευτής κ. Ψαριανός συμφώνησε στην ανάγκη απομάκρυνσης και μεταφοράς του συνόλου των Φυλακών σε χώρους που ήδη έχουν προκαθορισθεί από την Πολιτεία προς όφελος των σωφρονιζομένων. Βασική προϋπόθεση να υπάρξει μέριμνα για τους εργαζόμενους και η σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών, γεγονός που έχει εξασφαλιστεί.

Σε ερώτηση του Τομέα Πειραιά, ο Δήμαρχος κ. Κασιμάτης χαρακτήρισε ως σημαντικό πρόβλημα τον περιορισμό των χρηματοδοτήσεων, όχι μόνο για τις κρατικές ενισχύσεις προς τους ΟΤΑ που φθάνουν και το 65% κατά περίπτωση, αλλά και το γεγονός ότι ότι οι παρακρατηθέντες φόροι δεν έχουν αποδοθεί στους Δήμους από τον Ιανουάριο 2016.

Πρόσθεσε ακόμη ότι καθημερινό πρόβλημα στην εύρρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου είναι ο περιορισμός του αριθμού των εργαζομένων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις υπηρεσίες καθαριότητας & στις κοινωνικές υπηρεσίες. Ωστόσο ο Δήμαρχος τόνισε ότι ο Δήμος πασχίζει για το καλύτερο ακόμα και με αυτό το σημαντικά μειωμένο προσωπικό.

Εξέφρασε δε την απορία του για το γεγονός ότι, ο δήμος Κορυδαλλού με την εξαιρετικά υψηλή ανεργία δεν συμμετέχει στους είκοσι δήμους που απαρτίζουν το πρόγραμμα «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης».

Ο Τομέας Πειραιά ζήτησε να ενημερωθεί για συγκεκριμένα τοπικά ζητήματα που αφορούν:

- τη μετεγκαστάσταση του ειδικού σχολείου Κορυδαλλού, από τα containers που βρίσκεται σήμερα σε ένα ολοκαίνουργιο συγκρότημα,

- την ανέγερση νέων σχολικών συγκροτημάτων & αιθουσών, στα οποία ήδη στεγάσθηκαν πέντε σχολεία του Δήμου,

- τη δημιουργία δύο αθλητικών εγκαταστάσεων κοντά στο χώρο των λατομείων,

- την κατασκευή αγωγού ομβρίων, και ιδιαίτερα την ολοκλήρωση της μελέτης και την αναζήτηση πόρων για τη χρηματοδότηση του έργου,

- την ένταξη των λατομείων Σχιστού στο σχέδιο πόλης,

- και τη δωρεάν παροχή σίτισης, απευθείας στο σπίτι, 150 οικογενειών του Κορυδαλλού.

Ο Τομέας Πειραιά συνεχίζοντας τη δράση «Το ΠΟΤΑΜΙ στις γειτονιές» τις επόμενες ημέρες συνεχίζει τις επισκέψεις σε Δημάρχους, χώρους εργασίας, χώρους πολιτισμού και υπηρεσίες, προκειμένου να συζητήσει με τους πολίτες και να μεταφέρει τις θέσεις του κινήματος στην τοπική κοινωνία.

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ