Εφημερίδα Κοινωνική

Ο δήμαρχος του Λονδίνου απαγόρευσε τις διαφημίσεις με τα σώματα που δεν είναι ρεαλιστικά

 Breaking News

Ο δήμαρχος του Λονδίνου απαγόρευσε τις διαφημίσεις με τα σώματα που δεν είναι ρεαλιστικά
15 Ιουνίου 2016

Ποιο σώμα θεωρείται “σώμα για παραλία”; Για τους υπεύθυνους της εταιρείας “Protein World”, κατάλληλο σώμα για παραλία είναι μόνο το αδύνατο, γυμνασμένο κορμί. Ο πρόσφατα εκλεγμένος δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, αποφάσισε να βάλει ένα τέλος στις body-shaming διαφημίσεις και καμπάνιες που προωθούν λανθασμένα πρότυπα σώματος κι έτσι αποφάσισε να απαγορεύσει την παρακάτω διαφήμιση, μετά από αντιδράσεις των πολιτών.

Η διαφήμιση, που μπήκε στους σταθμούς του μετρό τον περασμένο Απρίλιο, προκάλεσε σάλο, ενώ μια διαδικτυακή αίτηση για την αφαίρεσή της, μάζεψε περισσότερες από 70.000 υπογραφές. Παράπονα έγιναν και στην ASA (Advertising Standards Authority), ενώ επιβάτες του μετρό αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, δημοσιεύοντας φωτογραφίες τους στα social media.

Ο δήμαρχος Khan, μετά την απαγόρευση, ανέφερε σε δήλωσή του: “Ελπίζουμε πως η απαγόρευση των body-shaming διαφημίσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα έχουν θετικό αντίκτυπο και θα αποτρέψουν τα media από το να μειώνουν τις γυναίκες στο μέλλον”.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ