Εφημερίδα Κοινωνική

Ο Αλέξης Τσίπρας στην έκθεση «Ποσειδώνια 2016» – «Μοντέλο» για την ανάπτυξη η ελληνική ναυτιλία

 Breaking News

Ο  Αλέξης Τσίπρας στην έκθεση «Ποσειδώνια 2016» – «Μοντέλο» για την ανάπτυξη η ελληνική ναυτιλία
06 Ιουνίου 2016

O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια 2016» στα Σπάτα, απηύθυνε στους Έλληνες εφοπλιστές να επενδύσουν στην Ελλάδα και να εμπιστευθούν την κυβέρνηση….

Ο πρωθυπουρός έφτασε στην εκδήλωση με καθυστέρηση μίας ώρας (λίγο μετά τις 19:00, αν και ήταν προγραμματισμένο για τις 18:00), με αποτέλεσμα τόσο να προκαλέσει τη δυσφορία των παριστάμενων (μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης), όσο και η υποδοχή της οποίας έτυχε να είναι ιδιαιτέρως «ψυχρή», με ελάχιστα, «χλιαρά» χειροκροτήματα.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, η Ελλάδα πρέπει να γίνει κέντρο της ναυτικής βιομηχανίας και να προσελκύσει επενδύσεις.

Η ελληνική ναυτιλία με σχέδιο και όραμα πέτυχε να θωρακιστεί κατά τη διάρκεια της κρίσης, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ενώ, αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους, τόνισε ότι «χάρη στην επίμονη διαπραγμάτευση πέρυσι, τίθεται πλέον σε ρεαλιστική βάση».

«Το χρέος καθίσταται βιώσιμο και η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη αδιαμφισβήτητη» σημείωσε. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη συνεισφορά της ναυτιλίας στην οικονομία. Όπως εξήγησε, η ποντοπόρος ναυτιλία αποτελεί έναν κλάδο υψηλής παραγωγικότητας με σημαντική προστιθέμενη αξία. «Η συνεισφορά της στο ελληνικό ΑΕΠ αντιπροσωπεύει τουλάχιστον το 7%» ανέφερε συγκεκριμένα.

Ανάλογη ήταν η τοποθέτηση και του υπουργού Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος στάθηκε στην ανάγκη δημιουργίας ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για την προσέλκυση επενδύσεων και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θόδωρος Βενιάμης, άφησε αιχμές για την ΕΕ, τονίζοντας ότι, με την πολιτική της, θα πρέπει να στηρίζει τη ναυτιλία, η οποία αποτελεί σημαντικό πυλώνα για την ευρωπαϊκή οικονομία στο σύνολό της.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ