Εφημερίδα Κοινωνική

Μεγάλη συμμετοχή στο 1ο Posidonia Running Event

 Breaking News

Μεγάλη συμμετοχή στο 1ο Posidonia Running Event
04 Ιουνίου 2016

Aγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων στο κέντρο του Πειραιά διοργανώθηκε σήμερα Σάββατο, λίγο πριν ξεκινήσει η κορυφαία διεθνής ναυτιλιακή έκθεση Ποσειδώνια 2016.

Στον αγώνα συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 δρομείς, Έλληνες και ξένοι, που έχουν έρθει στην Ελλάδα από πολλά μέρη του κόσμου για τα Ποσειδώνια.

Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στις 09:00 το πρωί από τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη. Οι δρομείς έτρεξαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, πέρασαν από το γραφικό λιμάνι της Μαρίνας Ζέας και κατέληξαν ξανά στο Δημοτικό Θέατρο.

Το Posidonia Running Event εντάσσεται για πρώτη φορά στις καθιερωμένες αθλητικές διοργανώσεις των Ποσειδωνίων (Posidonia Games) και πραγματοποιείται στον Πειραιά, αναδεικνύοντας τη σημασία που έχει η πόλη για τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα. Τα έσοδα από τις συμμετοχές του αγώνα θα διατεθούν στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης δήλωσε:

«Η σημασία των Ποσειδωνίων για τη χώρα, για την οικονομίας μας, για τη ναυτιλία, για τον Πειραιά, για όλους τους Έλληνες είναι πολύ μεγάλη. Ο σημερινός αγώνας εντάσσεται σε ένα αθλητικό πλαίσιο γύρω από τα Ποσειδώνια, το οποίο έχει «χτίσει» ουσιαστικά ο κ. Βώκος και είναι επίσης σημαντικό. Περιλαμβάνει τρέξιμο, ιστιοπλοΐα, ποδόσφαιρο και γκολφ. Έστω και σημειολογικά έχουμε τα Ποσειδώνια στον Πειραιά, όχι ως έκθεση, αλλά με αυτόν τον αγώνα δρόμου των 5 χλμ ο οποίος έχει και κοινωνικό χαρακτήρα διότι μέρος των εσόδων θα διατεθεί στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά και ευχαριστούμε για αυτό τους διοργανωτές. Ξέρετε καλά ότι είναι διακαής πόθος όλων των Πειραιωτών αλλά και των ίδιων των συμμετεχόντων να ήταν τα Ποσειδώνια στον Πειραιά. Δεν υπάρχουν οι υποδομές αυτή τη στιγμή, εργαζόμαστε, επεξεργαζόμαστε και εξαντλούμε κάθε πιθανότητα, ώστε κάποια στιγμή στο μέλλον να γίνει και αυτό. Αλλά σήμερα ας χαρούμε με αυτόν τον αγώνα στον Πειραιά, μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο με τον πολύ κόσμο που βρίσκεται εδώ και τα υπόλοιπα θα τα δούμε από αύριο».

1

Ο κ. Θεόδωρος Βώκος, Εκτελεστικός Διευθυντής, Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε δήλωσε:

«Αυτός ο αγώνας είναι καινούρια προσθήκη στο πρόγραμμα των Ποσειδωνίων και πάνω απ’ όλα θέλει να τονίσει ότι η καρδιά της ναυτιλίας χτυπάει στον Πειραιά και ότι τα Ποσειδώνια είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον Πειραιά. Προσπαθούμε και εμείς με όλες τις δυνάμεις μας να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες του κ. Δημάρχου να γυρίσουν τα Ποσειδώνια στον Πειραιά. χρειαζόμαστε κάποιες υποδομές οι οποίες δεν υπάρχουν ακόμα, αλλά ελπίζουμε μελλοντικά να τα καταφέρουμε».

Η κ. Σταυρούλα Αντωνάκου, Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Πειραιά δήλωσε:

«Σήμερα γίνεται ένα μεγάλο δρομικό στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων. Είναι μεγάλη μας χαρά να φιλοξενούμε μεγάλες διοργανώσεις. Σήμερα η συμμετοχή είναι πολύ μεγάλη. Νομίζω ότι τέτοιες προσπάθειες για τον μαζικό αθλητισμό είναι πολύ σημαντικές και για τον Δήμο και για τον κόσμο. Είναι σημαντικό επίσης ότι ο αγώνας έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς τα έσοδα θα μοιραστούν στις κοινωνικές δομές του Δήμου. Θέλουμε να βλέπουμε τον κόσμο να διασκεδάζει, δουλεύουμε για αυτό και για να έρθουν και άλλες διοργανώσεις τέτοιου βεληνεκούς και τόσο εξωστρεφείς, όπως τα Ποσειδώνια».

Το νέο αγώνισμα πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη των χορηγών DNV-GL, MAN Diesel, Empire Navigation Inc και PUMA.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ