Εφημερίδα Κοινωνική

Η «παγόδα» του Πειραιά που δεν σηκώνει ούτε πρόκα!

 Breaking News

Η «παγόδα» του Πειραιά που δεν σηκώνει ούτε πρόκα!
28 Ιουνίου 2016

Διαβάσαμε στην Εφημερίδα των Συντακτών ένα αφιέρωμα για το εμβληματικό κτίριο της Παγόδας στο λιμάνι. «Το κτίριο, πριν κλείσει το 2004, φιλοξενούσε κατά καιρούς διάφορες εκθέσεις, ενώ είχαν διατεθεί σημαντικά κονδύλια για να κατασκευαστεί υπόγειος χώρος στάθμευσης και στην οροφή του να διαμορφωθεί πάρκο που φέρει το όνομα της Μελίνας Μερκούρη, που έκανε διάσημα τα “Παιδιά του Πειραιά” σε όλο τον πλανήτη. Τα τελευταία χρόνια ο επιβατικός σταθμός είχε προταθεί να στεγάσει τα δικαστήρια του Πειραιά ή να περιέλθει στον δήμο.

Κάποια στιγμή, προηγούμενη διοίκηση του ΟΛΠ είχε παρουσιάσει πρόταση για κατεδάφισή του, με πρόσχημα ότι υπήρχαν στατικά προβλήματα στη στέγη, ενώ στη θέση του πρότειναν να κατασκευαστεί πεντάστερο ξενοδοχείο. Τα σενάρια για τη δήθεν «αξιοποίηση» του εμβληματικού κτιρίου ακυρώθηκαν οριστικά το 2013, με την ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων που το χαρακτηρίζει διατηρητέο και θεωρεί τη στέγη του «σήμα κατατεθέν» για τη γύρω περιοχή».

Προσφάτως, όπως έγραψε η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε ερώτηση για την αξιοποίηση της Παγόδας είπε ότι –παρά τις εξαγγελίες της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου – το κτίριο δεν περιήλθε ποτέ στο Δήμο Πειραιά και ότι δεν μπορεί πάνω του να μπει ούτε πρόκα λόγω του χαρακτηρισμού του ως διατηρητέου!


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ