Εφημερίδα Κοινωνική

Η Bild παρακαλάει τους Βρετανούς: Μείνετε στην ΕΕ και θα σας αναγνωρίσουμε το γκολ του Γουέμπλεϊ

 Breaking News

Η Bild παρακαλάει τους Βρετανούς: Μείνετε στην ΕΕ και θα σας αναγνωρίσουμε το γκολ του Γουέμπλεϊ
23 Ιουνίου 2016

Ένα μοναδικό κίνητρο σκαρφίστηκε η διεύθυνση της γερμανικής εφημερίδας Bild προκειμένου να πείσει τους Βρετανούς να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αν η ψήφος είναι θετική, τότε οι Γερμανοί θα αποδεχθούν πως το γκολ του Τζεφ Χερστ στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1966 ήταν κανονικό.

Είναι το πιο αμφισβητούμενο γκολ όλων των εποχών. Το 1966, η Αγγλία αντιμετώπισε τη Δυτική Γερμανία στο Γουέμπλεϊ, στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Επικράτησε με σκορ 4-2, όμως το τέρμα του Τζεφ Χερστ στοίχειωσε για πάντα την ιστορία του θεσμού.

Η έλλειψη γραφικών, πολλών τηλεοπτικών πλάνων και αναλύσεων, καθώς και η δυσκολία της ίδιας της φάσης, δεν βοήθησαν για πολλά χρόνια τους ειδικούς να συμπεράνουν με ασφάλεια. Πέρασε όλη η μπάλα τη γραμμή ή όχι;

Πριν από δύο χρόνια, μέσω ειδικής ψηφιακής ανάλυσης, το τηλεοπτικό δίκτυο SkySports απέδειξε πως η μπάλα είχε περάσει κανονικά την τελική γραμμή στο τέρμα των Δυτικογερμανών, κάτι που όμως δεν έχει γίνει ακόμα και σήμερα αποδεκτό από τους αντιπάλους της Αγγλίας.

Σήμερα 50 χρόνια μετά και ανήμερα του ιστορικού δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία, η Bild κυκλοφόρησε με ένα πρωτοσέλιδο το οποίο από νωρίς το πρωί κερδίζει τη μάχη στα social media.

bild_29

Έχοντας στην κεντρική φωτογραφία τη φάση με τον Τζεφ Χερστ, το πρωτοσέλιδο αναφέρει: «Αγαπητοί Βρετανοί, αν παραμείνετε στην ΕΕ… τότε εμείς θα αναγνωρίσουμε το γκολ του Γουέμπλεϊ».

Μάλιστα αυτή δεν είναι και η μοναδική… υπόσχεση που δίνει η Bild. Αναφέρει επίσης πως όταν Αγγλία και Γερμανία αναμετρηθούν ξανά και οδηγηθούν στη διαδικασία των πέναλτι, τότε οι Γερμανοί θα αγωνιστούν χωρίς τερματοφύλακα. Αυτό πηγάζει φυσικά από τις νίκες της Γερμανίας επί της Αγγλίας στα πέναλτι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990 και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1996.

Συνεχίζοντας το «χιούμορ», η Bild αναφέρει πως οι Γερμανοί θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν αντηλιακή λοσιόν ώστε να καίγονται και αυτοί όπως οι Βρετανοί από τον ήλιο, θα γυρίσουν τα ρολόγια τους όλοι μια ώρα πίσω ώστε να έχουν ίδια ώρα μαζί τους, ενώ θα δώσουν εντολή στην ΕΕ να απαγορευθεί ο αφρός στις μπύρες.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ