Εφημερίδα Κοινωνική

Ένας χάκερ Αποκαλύπτει: Πόσο κοστίζουν τα προσωπικά δεδομένα Ελλήνων και Κύπριων πολιτών

 Breaking News

Ένας χάκερ Αποκαλύπτει: Πόσο κοστίζουν τα προσωπικά δεδομένα Ελλήνων και Κύπριων πολιτών
07 Ιουνίου 2016

Στο στόχαστρο των Αρχών έχει μπει ένας από τους γνωστότερους χάκερ, ο Ιβάν Β από την Βουλγαρία. Ακολουθώντας τα ψηφιακά του ίχνη, προέκυψε πως τα θύματά του υπολογίζονται σε εκατομμύρια ανά τον κόσμο, ενώ στις χώρες δράσεις του βρίσκονται η Ελλάδα και η Κύπρος.

Προσωπικά e-mails, διεύθυνση κατοικίας, προσωπικοί αριθμοί κινητών και σταθερών τηλεφώνων, ακόμα και ΑΦΜ, καταλήγουν στα χέρια επικίνδυνων κακοποιών.

Ο χάκερ, τον οποίο προσέγγισαν προσποιούμενοι τους ιδιοκτήτες μιας μικρής εκδοτικής εταιρείας που επιθυμεί άμεση απόκτηση πελατολογίου επισημαίνει: «Οι λίστες μας για την Ελλάδα είναι τρεις. Η πρώτη περιλαμβάνει περίπου 50.000 επιχειρηματικά e-mails και τα ακόλουθα στοιχεία: ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, σταθερό τηλέφωνο, φαξ και αριθμό κινητού τηλεφώνου. Η δεύτερη λίστα περιέχει περίπου 150.000 e-mails και η τρίτη προσφέρει περίπου 290.000 e-mails. Η πληρωμή γίνεται μέσω PayPal».

Τα στοιχεία αυτά πωλούνται συνήθως σε εταιρείες που ασχολούνται με το μάρκετινγκ και διαφημίζουν προϊόντα μέσω internet. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όπως είπε ο Ιβάν, έχουν ακόμη λίστες emails για τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Νότια Αμερική, τη Μέση Ανατολή, την Ανατολική Ασία κτλ. «Εάν αγοράσεις περισσότερο από έναν κατάλογο, θα σου κάνουμε μεγάλη έκπτωση», λέει και σημειώνει πως όλα τα emails που προσφέρει τα έχει τεστάρει και είναι ενεργά.

«Η τελευταία ενημέρωση έγινε τον Απρίλιο του 2016. Δεν υπάρχουν διπλότυπα», λέει.

«Τα emails αποτελούν προσωπικό δεδομένο, είναι έμμεσος τρόπος αναγνώρισης φυσικού προσώπου. Αποτελούν «Κερκόπορτα» για να διεισδύσουν οι χάκερ στους υπολογιστές μιας εταιρείας ή ενός προσώπου. Απαξ και το πετύχουν, θα μπορούν να βρουν όλα τα στοιχεία μας, κωδικούς σε τράπεζες , μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συναλλαγές, φορολογικά στοιχεία και στη συνέχεια να αδειάσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς ή να τα χρησιμοποιήσουν σε άλλες παράνομες δραστηριότητες…Στις μέρες μας το email μας είναι συνδεδεμένο με τον υπολογιστή και το κινητό μας. Η παραβίασή του οδηγεί σε μεγάλο κίνδυνο» εξηγούν αξιωματικοί της Δίωξης ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Τιμοκατάλογος

200.000 επιχειρηματικά e-mails          40 ευρώ

350.000 προσωπικά e-mails               50ευρώ

Επώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο           70 ευρώ

Όλα τα παραπάνω μαζί                      80 ευρώ

Δεδομένα 22 χωρών από 350 ευρώ     300 ευρώ

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ