Εφημερίδα Κοινωνική

Μπουζούκι και ροκ στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας

 Breaking News

Μπουζούκι και ροκ στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας
21 Ιουνίου 2016

Στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Ιουνίου η καλοκαιρινή συναυλία των μαθητών του Εργαστηρίου Λαϊκών Μουσικών Οργάνων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη, με τίτλο «Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΟΥ ΣΕ 78, 45 & 331/3ΣΤΡΟΦΕΣ» στις 20.30.

Διδασκαλία: Γιάννης Λαμπράκης

mpouzouki

Είσοδος ελεύθερη

Συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Μοντέρνας Μουσικής θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Ιουνίου στις 21.00 στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας. Στη συναυλία συμμετέχουν τα εργαστήρια :κλασικού, μοντέρνου και σύγχρονου χορού.

Είσοδος ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το Μουσικό Εργαστήρι

Το Μουσικό Εργαστήριο λειτουργεί στο Δήμο από το 1983. Από το 1988 που δημιουργήθηκε το Δημοτικό Ωδείο της Νίκαιας και καλύπτει τον τομέα της μουσικής εκπαίδευσης στην κλασική μουσική, το Μουσικό Εργαστήρι καλύπτει τους τομείς της μοντέρνας, της παραδοσιακής και της λαϊκής μουσικής. Οι κύκλοι σπουδών είναι τέσσερεις έως οκτώ ανάλογα με το μουσικό όργανο που διδάσκεται.

Πιο συγκεκριμένα στο τομέα της σύγχρονης μουσικής διδάσκονται: ακουστική κιθάρα,drums και κρουστά, ηλεκτρική κιθάρα, ηλεκτρικό μπάσο, πλήκτρα

Ακόμη διδάσκονται όλα τα είδη μοντέρνας μουσικής. Οι μαθητές εξοικειώνονται με τους τρόπους συνοδείας σύγχρονων κομματιών και τις αυτοσχεδιαστικές πρακτικές.

Στο τομέα της λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής διδάσκονται: ακουστική κιθάρα,μπαγλαμάς, μπουζούκι, ούτι, τζουράς, τουμπελέκι

Το μάθημα στο κάθε όργανο είναι ατομικό και διαρκεί 45 λεπτά την εβδομάδα.

Οι εκπαιδευόμενοι παρακολουθούν δωρεάν μαθήματα θεωρίας της μουσικής και solfege.

Τα γενικά θεωρητικά μαθήματα γίνονται σε ολιγομελή τμήματα και διαρκούν 60 λεπτά την εβδομάδα. Τα τμήματα είναι παιδικά, εφηβικά και ενηλίκων.

Τα μουσικά σύνολα των μαθητών μπορούν να προετοιμάζονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (στούντιο). Κάθε χρόνο διοργανώνονται συναυλίες στις οποίες συμμετέχουν οι προχωρημένοι σπουδαστές του Μουσικού Εργαστηρίου καθώς και οι σπουδαστές που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο σπουδών. Με την ολοκλήρωση των σπουδών χορηγείται σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ