Εφημερίδα Κοινωνική

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ στα «άδυτα» ενός μεγάλου κυκλώματος – Η κρυψώνα με τα παράνομα παπούτσια NIKE και ADIDAS, οι μυστικές συμφωνίες και τα χιλιάδες ευρώ που έμπαιναν σε τσέπες διακινητών

 Breaking News

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ στα «άδυτα» ενός μεγάλου κυκλώματος – Η κρυψώνα με τα παράνομα παπούτσια NIKE και ADIDAS, οι μυστικές συμφωνίες και τα χιλιάδες ευρώ που έμπαιναν σε τσέπες διακινητών
30 Ιουνίου 2016

Στα «άδυτα» μιας μεγάλης οργάνωσης που είχε κάνει «επάγγελμα» τη παράνομη διακίνηση απομιμητών προϊόντων, κυρίως υποδημάτων των γνωστών εταιρειών NIKE και ADIDAS, μπήκε η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ και με μεγάλη επιτυχία κατάφερε να εξαρθρώσει ολόκληρο το κύκλωμα που δρούσε εις βάρος επιχειρήσεων, καταστημάτων, καταναλωτών και κράτους, κερδίζοντας απίστευτα χρήματα! Η άντρες της Ασφάλειας Πειραιά προχώρησαν σε μια άρτια συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση και διήρκεσε έναν ολόκληρο μήνα! Ας δούμε βήμα-βήμα, τι ακριβώς συνέβη…

2

3

Αρχές Μαΐου 2016, περιήλθε στην Υπηρεσία Ασφάλεια Πειραιά η πληροφορία σύμφωνα με την οποία στις λαϊκές αγορές του Πειραιά, της Αγίας Βαρβάρας και σε καταστήματα στην περιοχή της Ομονοίας, διακινούνται απομιμητικά προϊόντα (υποδήματα, γυναικείες τσάντες, πορτοφόλια), τα οποία προέρχονται από αποθήκη που βρίσκεται στην περιοχή του Κορωπίου στη συμβολή των οδών Αγίου Γεωργίου και Αμφικλείας, της οποία διαχειριστής είναι Κινέζος υπήκοος, αγνώστων στοιχείων ταυτότητας.

455

Προς διακρίβωση των καταγγελλομένων, άντρες της υπηρεσίας, μετέβησαν στο ανωτέρω σημείο για να πραγματοποιήσουν αυτοψία κατά την οποία διαπιστώθηκε στη συμβολή των οδών Αμφικλείας και Αγίου Γεωργίου στο Κορωπί, η ύπαρξη οικοπέδου με αποθήκες. Το οικόπεδο έφερε εξωτερική συρρόμενη πόρτα, η οποία ήταν ασφαλισμένη με λουκέτο.

Μετά από έρευνα, η οποία διήρκησε παραπάνω από ένα μήνα, την 28/06/2016 και ώρα 11:50, αποφασίστηκε η συντονισμένη επέμβαση Αστυνομικών για την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας, η οποία εξελίχθηκε ως εξής:

Την 28/06/2016 και περί ώρα 11:00, προσέγγισε το οικόπεδο με την αποθήκη ένα αυτοκίνητο μάρκας CITROEN, στο οποίο επέβαιναν ου «ύποπτοι». Μόλις έφτασε εξωτερικά του οικοπέδου, το όχημα κόρναρε και τότε ένας άνδρας, εξήλθε από την πρώτη αποθήκη και άνοιξε τη συρόμενη πόρτα του οικοπέδου και το όχημα εισήλθε στο εσωτερικό του οικοπέδου. Οι υπόλοιποι αποβιβάστηκαν από το όχημα και όλοι μαζί εισήλθαν στην αποθήκη.

Μετά από λίγη ώρα, προσέγγισε την αποθήκη ένα αυτοκίνητο μάρκας FIAT και κατά την ίδια διαδικασία, εισήλθε εντός του οικοπέδου και της αποθήκης.

Την 11:50 ώρα, εμφανίστηκε ρυμουλκό, το οποίο έφερε κοντέινερ και αμέσως μετά ένα αυτοκίνητο TOYOTA στο οποίο βρίσκονταν άντρες οι οποίοι είχαν αναλάβει τον συντονισμό και την οργάνωση των υπολοίπων μελών.

Σε εκείνο το χρονικό σημείο επενέβησαν Αστυνομικοί και ακινητοποίησαν τα ανωτέρω άτομα. Από τον έλεγχο στο εσωτερικό της αποθήκης ανευρέθηκαν εντός αυτής ελάχιστα υποδήματα, κυρίως δείγματα απομιμητικών προϊόντων μάρκας NIKE, τα οποία οι ανωτέρω πιθανότατα δειγμάτιζαν σε υποψήφιους αγοραστές.

Κατόπιν τούτων οι Αστυνομικοί προέβησαν στον έλεγχο του κοντέινερ. Το κοντέινερ ανευρέθη σφραγισμένο από σφραγίδα τελωνείου, την οποία αφού απέκοψαν, διαπιστώθηκε ότι εντός του κοντέινερ υπήρχαν στοιβαγμένα κιβώτια τα οποία περιείχαν καταφανώς απομιμητικά υποδήματα, κυρίως μάρκας ADIDAS και NIKE. Ακολούθησαν συλλήψεις.

Κατά την προφορική εξέταση των κατηγορουμένων από τους Αστυνομικούς οι κατηγορούμενοι δήλωσαν ότι είναι η πρώτη φορά που μετέβηκαν στη συγκεκριμένη αποθήκη, ωστόσο έδειχναν να έχουν ιδιαίτερη εξοικείωση, με το χώρο. Ένας εξ’ αυτών είπε ότι αρχηγός τους είναι Κινέζος υπήκοος, ο οποίος είναι άτομο που μετακινείται διαρκώς μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας.

Να σημειωθεί ότι στην επιχείρηση και φύλακας των εμπορευμάτων που κοιμόταν σε κρεβάτι που βρέθηκε εντός της αποθήκης, όταν αυτή έχει εμπορεύματα, ενώ τον αρχηγικό ρόλο φαίνεται να πρόσωπο που διάλεγε τα υπόλοιπα μέλη και τους ανέθετε εργασίες. Προέκυψε επίσης ότι υπήρχε και κάποια ερωτική σύντροφος του που βοηθούσε στο συντονισμό και την οργάνωση της εγκληματικής ομάδας.

6

Το περιεχόμενο του κοντέινερ εναποτέθηκε εντός της αποθήκης, προκειμένου να γίνει καταγραφή, καταμέτρηση και κατάσχεση του. Η καταμέτρηση έγινε από ειδικό πραγματογνώμονα, όπου αφού διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για απομιμητικά προϊόντα, καταμετρήθηκαν 7.600 ζευγάρια υποδημάτων (!) μάρκας ADIDAS και 2.352 ζευγάρια υποδημάτων μάρκας NIKE. Οι τιμές των γνήσιων προϊόντων κυμαίνονται από 80-200 ευρώ ανά τεμάχιο, οι δε χονδρικές τιμές πώλησης των απομιμητικών προϊόντων, από 15-23 ευρώ, με αποτέλεσμα το προσδοκώμενο οικονομικό όφελος της οργάνωσης, μόνο από το συγκεκριμένο φορτίο να είναι μεγαλύτερο των 140.000 ευρώ, κατ’ ελάχιστο υπολογισμό.

7

Οι 7 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όπου τους ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκαν στον 5ο τακτικό ανακριτή Αθηνών, από όπου έλαβαν 48ωρη προθεσμία να απολογηθούν και παραμένουν κρατούμενοι. Δικογραφία σχηματίστηκε και για άλλα 3 άτομα καθώς και για συνεργούς τους που αναζητούνται.

Την όλη επιχείρηση είχε αναλάβει ο Υποδ/της Ασφαλείας Πειραιά Χάρης Μαλτίδης που επί 1 μήνα είχε θέσει σε παρακολούθηση την όλη αποθήκη και την επέμβαση την έκανε με 4 άνδρες της Ασφάλειας Πειραιά.

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ