Εφημερίδα Κοινωνική

Σκάνδαλο! Ο πρέσβης της Βενεζουέλας παρενοχλούσε κόρη πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ!

 Breaking News

Σκάνδαλο! Ο πρέσβης της Βενεζουέλας παρενοχλούσε κόρη πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ!
15 Μαΐου 2016

Ο πρώην πρέσβης της Βενεζουέλας στην Αθήνα το 2012 Φράνκλιν Ραμόν Γκονσάλες παρενοχλούσε σεξουαλικά τις υπαλλήλους της πρεσβείας στην Αθήνα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει δημοσίευμα της εφημερίδας το «Πρώτο Θέμα».

prevhs-tsipras

Μάλιστα μεταξύ αυτών φαίνεται να ήταν και κόρη πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα η εν λόγω υπάλληλος της πρεσβείας ανέφερε στην καταγγελία της: «Πάντα όταν μπαίνω στο γραφειο του με θέλει δίπλα του, πάντα με φιλάει στα μάγουλα και μου χαϊδεύει τα οπίσθια και την πλάτη”.

Άλλη υπάλληλος ανέφερε πως ο πρέσβης εμμέσως εκβίαζε με το μισθό των υπαλλήλων και είπε: «Μια μέρα έβαλε το χέρι του μέσα από τη ζακέτα μου και μου χάιδευε την πλάτη. (…) Πάντα αναφέρει ότι ο μισθός μας είναι πολύ υψηλός και ότι πρέπει να λάβει μέτρα«.

presvhs

Οι καταγγελίες αυτές έγιναν και μέσω επιστολών προς τον Νικολάς Μαδούρο και ανώτερους αξιωματούχους της κυβέρνησης στις οποίες οι υπάλληλοι κατήγγειλαν την ψυχολογική και σωματική βια που δέχονταν. Ο πρέσβης παρενοχλούσε τις γυναίκες επί 8 μήνες χωρίς κανείς να τον πειράξει.

Ο πρέσβης φαίνεται πως δεν είχε σχεδόν κανέναν ηθικό φραγμό καθώς άλλη υπάλληλος αναφέρει σε επιστολή της: «Ήταν γυμνός από την μέση και πάνω, επιδεικνύοντας τη σωματική ρώμη του. Μου ζήτησε να του κάνω μασάζ και επειδή αυτό υπερβαίνει τα καθήκοντα μου, φυσικά αρνήθηκα. Δεν πτοήθηκε ιδιαίτερα και με διέταξε να τον φιλήσω τραβώντας με βία από τα χέρια. Άρχισα να αρνούμαι μεγαλόφωνα και προσπάθησα να ξεφύγω. (…) Του ζήτησα να ξεκαθαρίσουμε τους ρόλους μας στην επαγγελματική μας σχέση . Εκείνος μου είπε στ” αγγλικά: Σε θέλω για σεξ«.

«Μου έστελνε μηνύματα στο κινητό μου με ένα περιεχόμενο που δεν αρμόζει σε έναν μορφωμένο άνθρωπο και μου χάιδευε την κοιλιά. Στο τέλος μου έλεγε συνεχώς: κάτσε φρόνιμα«, αναφέρει ακόμα μια υπάλληλος.

Τα πέντε θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης παρά την πίεση που δέχτηκαν να καταγγείλουν τον πρέσβη στις ελληνικές Αρχές δεν το έκαναν. Προσπάθησαν να λύσουν το θέμα υπηρεσιακά όμως ο Μαδούρο κάλυπτε και προστάτευε τον άτακτο φίλο του.

Στα τέλη του Μαρτίου του 2013 όμως η υπόθεση πήρε άλλες διαστάσεις καθώς ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βενεζουέλας στην οποία ανέφερε: «Τέλος εφιστώ την προσοχή σου σε ένα ευαίσθητο θέμα στο οποίο περιμένω την συμβολή σου και την παρέμβασή σου με τον καλύτερο τρόπο, το ήδη γνωστό σε εσάς ζήτημα που έχει προκύψει με τον νέο πρέσβη στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά ΜΜΕ για να βλάψουν την αριστερά τόσο στην Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα»

syriza

Ο Μαδούρο αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τον πρέσβη όμως τα προβλήματα των υπαλλήλων δεν τελείωσαν καθώς ο διπλωμάτης ζήτησε από τον Βενεζολάνο Πρόεδρο, που ήταν προσωπικός του φίλος, να απολύσει τις υπαλλήλους πράγμα το οποίο έγινε. Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της ζητά εξηγήσεις για το θέμα και αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έφτανε στο σημείο να πρωταγωνιστήσει σε μια πρωτοφανή συγκάλυψη υπόθεσης σεξουαλικής παρενόχλησης στη χώρα μας από πρέσβη της Βενεζουέλας, με θύματα Ελληνίδες εργαζόμενες. Αυτός είναι ο σεβασμός του κ. Τσίπρα για τις εργαζόμενες γυναίκες; Ο Έλληνας πρωθυπουργός οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις«.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως πρόκειται για ενορχήστρωση αθλιοτήτων με ενορχηστρωτές τη Νέα Δημοκρατία και το Πρώτο Θέμα.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ