Εφημερίδα Κοινωνική

ΓΓΔΕ: Πώς θα λειτουργούν τα τελωνεία Πειραιά και Θεσσαλονίκης

 Breaking News

ΓΓΔΕ: Πώς θα λειτουργούν τα τελωνεία Πειραιά και Θεσσαλονίκης
16 Μαΐου 2016

Το Σάββατο οι πύλες θα παραμένουν ανοιχτές έως τις 3 το μεσημέρι ενώ με την υποβολή αίτησης, με κόστος 8 ευρώ ανά ώρα, θα μπορούν να διεκπεραιώνονται και έκτακτες εξαγωγές σε 24ωρη βάση. Για τα ευπαθή προϊόντα, επίσης η λειτουργία του Τελωνείου είναι εικοσιτετράωρη.

Αυτό διευκρινίστηκε σήμερα από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή στη συνάντηση που είχε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για το θέμα που είχε δημιουργηθεί με απόφαση του υπουργείου Οικονομιών που προέβλεπε τον περιορισμό των ωρών λειτουργίας των τελωνείων ως τις 5μμ. Μετά τη σύσκεψη όλοι οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους, να παραμείνουν ανοιχτές οι πύλες του Τελωνείου έως τις 9 το βράδυ, όπως ισχύει μέχρι σήμερα. Μάλιστα εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εκδοθεί και σχετική εγκύκλιο με την οποία θα ρυθμίζεται το θέμα Σε ότι αφορά στο πρώτο και δεύτερο Τελωνείο Θεσσαλονίκης το ωράριο πλήρους λειτουργίας επεκτάθηκε από τις 3.30 το μεσημέρι στις 7 το απόγευμα ενώ επίσης οι πύλες εισόδου θα παραμένουν ανοιχτές έως τις 9 το βράδυ.

Στο αεροδρόμιο, το Τελωνείο λειτουργεί σε 24ωρη καθημερινή βάση. Σε ότι αφορά την μετεγκατάσταση υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών στο ανακαινισμένο κτίριο της πρώην Καπνοβιομηχανίας Κεράνης στη Λεωφόρο Θηβών ο Γ. Πιτσιλής εξέφρασε επιφυλάξεις αναφέροντας ότι «οι υπάλληλοι δεν είναι εμπορεύματα για να τα μετακινούμε έτσι απλά» χωρίς να έχει υπολογιστεί επακριβώς τι θα σημάνει η μετεγκατάσταση τους. Στην ΓΓΔΕ έχει συσταθεί επιτροπή η οποία θα αναλύσει όλα τα στοιχεία κόστους αλλά και τις επιπτώσεις στους εργαζόμενους.

Την αντίθεσή τους στην μετεγκατάστασή τους στο νέο κτίριο εκφράζουν και οι σύλλογοι των εργαζομένων στις ΔΟΥ και στα Τελωνεία.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ