Εφημερίδα Κοινωνική

Καθαρισμός οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων – Τι οφείλουμε να κάνουμε

 Breaking News

Καθαρισμός οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων – Τι οφείλουμε να κάνουμε
31 Μαΐου 2016

Εν όψει της αντιπυρικής περιόδου – από 1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου – ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής υπενθυμίζει στους κατοίκους και τους επαγγελματίες της πόλης την υποχρέωση όλων μας να καθαρίσουμε οικόπεδα και ακάλυπτους χώρους που έχουμε στην ιδιοκτησία μας, προκειμένου να αποφύγουμε κινδύνους πυρκαγιάς.

Σημειώνεται, ότι η παραπάνω δράση είναι υποχρεωτική σύμφωνα με την υπ’ αρ. 4/2012 Πυροσβεστική διάταξη(ΦΕΚ 1346/25-04-2012 Τεύχος Β), η οποία ορίζει πώς: «οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά».

Στην απευκταία περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, θα πρέπει να ισχύσουν και να εφαρμόζονται οι διοικητικές και ποινικές κυρώσεις του άρθρου 94 παρ. 1 περ. 26 εδαφ. β’ του Ν. 3852/2010 «Καλλικράτης» και οι παραβάτες να τιμωρηθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

Παράλληλα, η παράλειψη της υποχρέωσης καθαρισμού οικοπέδων συνεπάγεται και τον καταλογισμό της δαπάνης καθαρισμού τους.

Δεν μένουμε όμως εκεί. Στην διατήρηση της εικόνας της πόλης, συμβάλλουμε όλοι. Άρα, μετά τον καθαρισμό θα πρέπει να απομακρύνουμε τα υπολείμματα πρασίνου χωρίς να τα τοποθετούμε σε πεζοδρόμια, δρόμους κ.λ.π.

Περισσότερες πληροφορίες στο Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στο τηλέφωνο 2102830374

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ