Εφημερίδα Κοινωνική

Δυο ημερίδες για φυλακές και διακρίσεις λόγω HIV/AIDS

 Breaking News

Δυο ημερίδες για φυλακές και διακρίσεις λόγω HIV/AIDS
17 Μαΐου 2016

Εκδήλωση για την υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Δικαιοσύνης (Γεν. Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής) και του Συνήγορου του Πολίτη θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016, (9.30 π.μ.), στο αμφιθέατρο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (Καλλιθέα) και θα ακολουθήσει ημερίδα με θέμα: “Φυλακές, δικαιώματα, διαφάνεια και λογοδοσία – ο ρόλος των εποπτικών μηχανισμών”.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν η πρόεδρος της Ειδικής επιτροπής της Βουλής για το σωφρονιστικό σύστημα Βασιλική Κατριβάνου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής Συνήγορος του Πολίτη Βασίλης Καρύδης, ενώ θα συμμετέχουν ειδικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλα, την ερχόμενη Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016, στις 17, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Νίκης 4, Αθήνα), η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης και ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα «HIV/AIDS και διακρίσεις: Εντοπίζοντας το στίγμα του στίγματος».

Στο επίκεντρο της ημερίδας θα τεθούν οι θεμελιώδεις αρχές για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών σε σχέση με το HIV/AIDS, η διαδρομή που έχει διανύσει το δικαιϊκό μας σύστημα και η απόσταση που πρέπει να καλύψει στην κατεύθυνση της ουσιώδους τήρησης και του σεβασμού τους, ο ρόλος των κρατικών λειτουργών αλλά και του κάθε πολίτη.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ