Εφημερίδα Κοινωνική

Δεν του δίνουν σύνταξη και προχώρησε σε απεργία πείνας!

 Breaking News

Δεν του δίνουν σύνταξη και προχώρησε σε απεργία πείνας!
26 Μαΐου 2016

Από το 2012, ο Θανάσης Χελιώτης, έχει κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης. Από τότε θα έπρεπε να λαμβάνει τη σύνταξή του και να του έχουν καταβληθεί περίπου 53 χιλιάδες ευρώ.

Όμως, ο 67χρονος ηλεκτρολόγος δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ. Αιτία; Ο ΟΑΕΕ του ζητεί 13 χιλιάδες έναντι παλιότερης οφειλής του, τα οποία δεν μπορεί να αποπληρώσει αφού δεν εργάζεται και δεν έχει κανέναν άλλο εισόδημα. Όταν ζήτησε από τον ΟΑΕΕ να κρατήσει την οφειλή του, από τα χρήματα τω αναδρομικών του, ο Οργανισμός απέρριψε το αίτημα του!

Έτσι, αποφάσισε να προχωρήσει σε μια πράξη απελπισίας αλλά συγχρόνως και αγωνιστικής διεκδίκησης. Εδώ και μία εβδομάδα βρίσκεται σε απεργία πείνας στην πλατεία Κερατέας.

Παιδιά της περιοχής που παίζουν μπάλα στην πλατεία, όπως αναφέρει σε εκτενές ρεπορτάζ της, η «Εφημερίδα των Συντακτών», προσφέρθηκαν να του δώσουν τα χρήματα από το χαρτζιλίκι τους ως οικονομική βοήθεια, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε να τα λάβει.

«Δεν ήρθα εδώ για να κάνω επαιτεία. […] Μου ζητάνε 13.000 ευρώ σε δύο μήνες, αλλιώς θα χάσω και τα αναδρομικά που δικαιούμαι, που είναι πάνω από 50 χιλιάδες ευρώ. Δηλαδή το κράτος μού ζητάει 13 χιλιάδες ευρώ για να τα πάρει πίσω σε μερικούς μήνες;» αναρωτιέται μιλώντας στην «Εφ.Συν.».

Πρόκειται για απίστευτη ιστορία, αποτέλεσμα ενός παράλογου γραφειοκρατικού κράτους.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ