Εφημερίδα Κοινωνική

Τσίπρας: «Ντροπή για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό η Ειδομένη»

 Breaking News

Τσίπρας: «Ντροπή για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό η Ειδομένη»
11 Απριλίου 2016

Μεγάλη ντροπή για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και για χώρες που θέλουν να γίνουν κομμάτι του χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τη στάση των αρχών της ΠΓΔΜ στην Ειδομένη.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για διπλή πρόκληση στα επεισόδια της Κυριακής -εκ μέρους ορισμένων «αλληλέγγυων εθελοντών», εκπροσώπων ΜΚΟ, και εκ μέρους της αστυνομίας της ΠΓΔΜ που επιτέθηκε με χημικά, δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες κατά των προσφύγων.

Η Ειδομένη αποτελεί και συνεχίζει δυστυχώς να αποτελεί ντροπή για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, και η αιτία της κατάστασης στην Ειδομένη είναι οι μονομερείς αποφάσεις με τις οποίες έκλεισαν τα σύνορα και σταμάτησε η δυνατότητα αυτών των ανθρώπων που διεκδικούν μια καλύτερη ζωή να περάσουν σε χώρες που επιθυμούν να πάνε, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Πορτογάλο ομόλογό του Αντόνιο Κόστα.

Προσέθεσε, ωστόσο, πως αυτή είναι μία πραγματικότητα που δεν μπορεί να αλλάξει και για το λόγο αυτό η κυβέρνηση κάνει έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να πείσει όλους αυτούς τους ανθρώπους να μετακινηθούν σε δομές φιλοξενίας.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι σε αυτό τον αγώνα, εκτός από τις αντικειμενικές δυσκολίες, η κυβέρνηση βρίσκει απέναντί της και ορισμένες ΜΚΟ που κάνουν την εντελώς αντίθετη δουλειά και προσπαθούν να πείσουν τους ανθρώπους να παραμείνουν εκεί, αδιαφορώντας αν η παραμονή τους εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους, διότι όπως δήλωσε φαίνεται πως έχουν στο μυαλό τους, όχι να προσφέρουν αλλά να πάρουν κονδύλια.

Ερωτηθείς για τα επεισόδια της Κυριακής στην Ειδομένη, ο πρωθυπουργός είπε ότι συνιστούν διπλή πρόκληση διότι παρακινηθήκαν από ορισμένους «αλληλέγγυους εθελοντές», εκπροσώπους ΜΚΟ, και μάλιστα κάποιοι από αυτούς είναι ξένης ιθαγένειας και δεν διαμένουν σε ελληνικό έδαφος.

Η δεύτερη πρόκληση, όπως τόνισε, είναι η στάση της αστυνομίας της ΠΓΔΜ, η οποία απέναντι σε ανθρώπους που, προφανώς δεν κρατούσαν όπλα, επιτέθηκε με χημικά, δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες, και αυτό αποτελεί μεγάλη ντροπή για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και για χώρες που θέλουν να γίνουν κομμάτι του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

«Περιμένω τις ευρωπαϊκές αρχές, τους διεθνείς οργανισμούς, την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες να πούνε κάτι για όσα συνέβησαν χθες» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ