Εφημερίδα Κοινωνική

Σύλληψη 38χρονου για απάτες σε βάρος επιχειρηματιών στον Πειραιά

 Breaking News

Σύλληψη 38χρονου για απάτες σε βάρος επιχειρηματιών στον Πειραιά
27 Απριλίου 2016

Υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ το ποσό που αποκόμισε 38χρονος ο οποίος υποδυόταν από τον Μάρτιο 2013 τον εμπορικό συνεργάτη δεκάδων επιχειρηματιών και τους αποσπούσε χρηματικά ποσά.

Ο 38χρονος, σύμφωνα με την αστυνομία, αφού επικοινωνούσε τηλεφωνικά με εκπροσώπους εταιριών και επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα, χρησιμοποιώντας πραγματικά ονόματα προμηθευτών τους, ζητούσε ως εξυπηρέτηση να καταβάλουν σε οδηγούς μισθωμένων οχημάτων ΤΑΞΙ, κατ” εντολήν του, συμφωνηθέν χρηματικό ποσό για την παραλαβή ενός δέματος και με την υπόσχεση ότι τις επόμενες ώρες θα περάσει από το κατάστημά τους, για να τους δώσει τα χρήματα.

Ο συλληφθείς χρησιμοποιούσε ανυποψίαστους οδηγούς μισθωμένων οχημάτων ΤΑΞΙ οι οποίοι αφού παρέδιδαν το δέμα σε διάφορυς ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και το οποίο περιείχε κένες θέσεις από cd και έναν φάκελο, επέστρεφαν για να παραδώσουν το φάκελο με το χρηματικό ποσό στον 38χρονο.

Για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τα θύματά του, αλλά και με τους οδηγούς των ΤΑΞΙ, ο 38χρονος χρησιμοποιούσε κάρτες κινητών τηλεφώνων που αντιστοιχούν σε άγνωστους αλλοδαπούς και τις οποίες απενεργοποιούσε μετά το πέρας της εξαπάτησης, προκειμένου να αποφύγει τον εντοπισμό και σύλληψή του.

Όπως προέκυψε από την μέχρι τώρα έρευνα, από το Μάρτιο του έτους 2013 ο συλληφθείς, ακολουθώντας το συγκεκριμένο τρόπο δράσης, είχε εξαπατήσει εβδομήντα άτομα σε όλη την Ελλάδα και ιδίως στην περιοχή της Αττικής και επιπλέον στην Κόρινθο, στην Χαλκίδα, στην Κατερίνη, στο Ναύπλιο, στην Καλαμάτα, στο Βόλο, στην Τρίπολη, στην Καρδίτσα και στα Χανιά.

Το χρηματικό ποσό που αποκόμισε από τις προαναφερόμενες απάτες υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ.

Στην κατοχή του καθώς και στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1.350 ευρώ, επτά κινητά τηλέφωνα, έξι πακέτα σύνδεσης εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, δύο συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Ο 38χρονος εναντίον του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για το αδίκημα της απάτης, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ