Εφημερίδα Κοινωνική

Όλοι οι Έλληνες θα πληρώσουν την απόσυρση του φόρου στον ΟΠΑΠ!

 Breaking News

Όλοι οι Έλληνες θα πληρώσουν την απόσυρση του φόρου στον ΟΠΑΠ!
20 Απριλίου 2016

«Φωτιά» στις τσέπες εκατομμυρίων Ελλήνων βάζει η αύξηση του ΦΠΑ σε εκατοντάδες προϊόντα και υπηρεσίες από το 23% στο 24%. Μια αύξηση η οποία αποφασίστηκε από την κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει η «τρύπα» στα δημοσιονομικά που προκάλεσε η μη εφαρμογή του φόρου των 5 λεπτών στις στήλες των τυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ.

Ουσιαστικά ο ελληνικός λαός καλείται να πληρώσει την άρνηση του Οργανισμού να εφαρμόσει ένα μέτρο που είχε αποφασιστεί εδώ και μήνες και έπρεπε να ισχύει από τις αρχές του έτους. Η κυβέρνηση πιέστηκε από τον ΟΠΑΠ να αποσυρθεί ο φόρος των 5 λεπτών με αποτέλεσμα το δημοσιονομικό κενό των 500 εκατ. ευρώ να κληθεί ο ελληνικός λαός να το καλύψει.

Απορίες γεννά, πάντως, η δικαιολογία που προβάλλει ο ΟΠΑΠ για να μην εφαρμόσει τον φόρο.

Το μέτρο της φορολόγησης της στήλης του ΟΠΑΠ, είχε ληφθεί το φθινόπωρο και όταν έφτασε η στιγμή να εισπραχθούν τα χρήματα μετά από τρεις μήνες, η επιχείρηση δήλωσε αδυναμία με το κράτος να χάνει 500 εκατομμύρια ευρώ.

Την ώρα πάντως που ο ΟΠΑΠ, δήλωνε αδυναμία λόγω τεχνικών ζητημάτων, η Intralot, που είναι η εταιρεία που προσφέρει την τεχνολογική υποδομή για τα παιχνίδια της ΟΠΑΠ ΑΕ, ενημέρωσε προς τα τέλη Φλεβάρη ότι είναι σε θέση τεχνικά να προχωρήσει στην αναπροσαρμογή των συστημάτων. Η ενημέρωση αυτή έγινε επίσημα με επιστολή που δεν στάλθηκε μόνο στην ΟΠΑΠ ΑΕ αλλά και κοινοποιήθηκε στον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Τρύφωνα Αλεξιάδη και την ΕΕΕΠ, την ανεξάρτητη αρχή εποπτείας παιγνίων.

Όμως, η αύξηση του ΦΠΑ στο 24% θα αποδώσει ελάχιστα περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ, πολύ λιγότερα όμως από τα 500 εκατ. ευρώ που είχαν υπολογιστεί από τον φόρο στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ.

Πηγή: imerisia.gr

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ