Εφημερίδα Κοινωνική

Μέσα στα σχολεία τα προσφυγόπουλα – Προσλήψεις «ειδικών» καθηγητών

 Breaking News

Μέσα στα σχολεία τα προσφυγόπουλα – Προσλήψεις «ειδικών» καθηγητών
05 Απριλίου 2016

Ο δήμαρχος Αιγάλεω Δ. Μπίρμπας και επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας της ΚΕΔΕ μίλησε στην εφημερίδα «Εποχή» για τη στάση των δήμων όσον αφορά στο προσφυγικό, τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν, αλλά και τα εμπόδια που υπάρχουν στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Συγκεκριμένα όσον αφορά την ένταξη, τι μπορούν να κάνουν οι δήμοι, πχ για την εκπαίδευση ή την πολιτιστική ζωή των προσφύγων, ο δήμαρχος Αιγάλεω είπε:

«Η εκπαίδευση είναι ζήτημα της πολιτείας. Όπως έχουμε πληροφορηθεί θα υπάρξουν κάποια ειδικά σχολεία διαπολιτισμικά, ενώ κάποια άλλα παιδιά θα ενσωματώνονται στα γενικά σχολεία. Προφανώς, θα πρέπει να γίνει πρόσληψη καθηγητών και εξειδικευμένων ανθρώπων, μεταφραστών κλπ.. Οι δήμοι θα πρέπει να οργανώσουν εκδηλώσεις και προγράμματα πολιτιστικά και αθλητικά, πχ χορού, γυμναστικής, όπως και να εντάξουν σε αυτά που ήδη έχουν τους πρόσφυγες. Οι πρόσφυγες θα πρέπει να εμπλακούν στην καθημερινή ζωή των πόλεων που θα ζουν. Αυτά θα γίνουν, όμως, όταν σταθεροποιηθεί και μορφοποιηθεί η κατάσταση. Σήμερα πρέπει να τους εξασφαλίσεις τροφή, στέγη και κόσμο για υποστήριξη».

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ