Εφημερίδα Κοινωνική

ΛτΑ: «Η πώληση του ΟΛΠ, ενός λιμανιού με εθνική σημασία, είναι ήττα για όλες τις δυνάμεις της χώρας μας»

 Breaking News

ΛτΑ: «Η πώληση του ΟΛΠ, ενός λιμανιού με εθνική σημασία, είναι ήττα για όλες τις δυνάμεις της χώρας μας»
12 Απριλίου 2016

Το «Λιμάνι της Αγωνίας» σε ανακοίνωσή του σχολιάζει την συμφωνία πώλησης ΟΛΠ μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Cosco. Με έντονο ύφος τονίζει τα εξής:

«Η υπογραφή της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ είναι το τελικό αποτέλεσμα της δρομολογημένης από πολλών ετών προσπάθειας για ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού του Πειραιά.

Η μετατροπή του ΟΛΠ με το Ν. 2688/1999 σε ανώνυμη εταιρεία, διατηρώντας ωστόσο τις ατέλειες και τις απαλλαγές του δημοσίου, η παραχώρηση αρχικά του 26% των μετοχών του σε ιδιώτες και η είσοδός του στο χρηματιστήριο, η δέσμευση και η έναρξη των διαδικασιών της πώλησης από τις προηγούμενες κυβερνήσεις της διαπλοκής, ήταν οι πρώτες πράξεις αυτού του έργου, που δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση δεν κατάφερε να το ανατρέψει, υποχωρώντας στις απαιτήσεις των δανειστών.

Το Λιμάνι της Αγωνίας–Πειραιάς η πόλη μας εκτιμά ότι η απώλεια του ΟΛΠ θα έχει σοβαρότατες συνέπειες για την πόλη μας και για τους εργαζόμενους σε αυτόν τον οργανισμό, οι οποίοι δικαίως διαμαρτύρονται και εναντιώνονται. Η συμπεριφορά δε των ΜΑΤ απέναντί τους, απαγορεύοντάς τους την περασμένη Παρασκευή να πλησιάσουν το χώρο του Ζαππείου, όπου η Cosco και μέλη της κυβέρνησης γιόρτασαν την υπογραφή της συμφωνίας, είναι απαράδεκτη, αποτελεί ντροπή και δεν ταιριάζει στην υφή μίας αριστερής κυβέρνησης. Εδώ, οφείλουμε να τονίσουμε ότι μας ικανοποίησε το μήνυμα της απουσίας του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θ. Δρίτσα από αυτή τη δεξίωση.

Η πώληση του ΟΛΠ, ενός λιμανιού με εθνική σημασία, είναι ήττα για όλες τις δυνάμεις της χώρας μας, ιδίως για όσες, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο, είχαν εναντιωθεί σε αυτή την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης.

Κάποιες από αυτές τώρα χαιρέκακα παρακολουθούν τις εξελίξεις, γεγονός που αποδεικνύει ότι η προηγούμενη αντίθεσή τους μόνο ειλικρινής δεν ήταν. Κάποιες άλλες βιάζονται να μπουν στη σειρά των «ευκαιριών» που θα ανοίξουν με την πώληση. Και είναι ηλίου φαεινότερων ότι τα κανάλια της διαπλοκής και της ανηθικότητας, εμφανιζόμενα εκείνα ως τιμητές του υπουργού ΥΝΑ για αναντιστοιχία προηγούμενων λόγων και τωρινής πράξης, επιδιώκουν να τον »παραιτήσουν», με απώτερο στόχο τους αυτό που ανοιχτά ομολογούν, την με κάθε τίμημα και άνευ όρων παράδοση του λιμανιού στην Cosco ή την όποια Cosco. Η παρουσία του σ” αυτή τη θέση στέκει εμπόδιο στα σχέδιά τους.

Η πόλη, οι πολίτες, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να παραδώσουν τα όπλα. Το ΛτΑ υπήρξε και παραμένει σταθερός πολέμιος των αποκρατικοποιήσεων και υπέρμαχος της εσωτερικής αναδιάρθρωσης και βελτίωσης της αποδοτικότητας των δημόσιων οργανισμών, με την ουσιαστική συμμετοχή των εργαζομένων. Για εμάς, δεν έχουν μπει τίτλοι τέλους και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με τους πολίτες του Πειραιά για ένα ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΙΜΑΝΙ – ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, στηρίζοντας -ανεξάρτητα από τις θέσεις που μπορεί, ως πολυσυλλεκτικό κινηματικό σχήμα, να έχουμε για τις βασικές κυβερνητικές επιλογές- εκείνες τις προσπάθειες με κατεύθυνση που ανταποκρίνεται στις αρχές μας.»

 

 

 

 

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ