Εφημερίδα Κοινωνική

H ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ στο «Kallithea Run» 2016 – Κάρναβος: Εναλλακτική μορφή άθλησης στους δημότες

H ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ στο «Kallithea Run» 2016 – Κάρναβος: Εναλλακτική μορφή άθλησης στους δημότες
15 Απριλίου 2016

Η εφημερίδα μας έδωσε το παρόν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Οργανισμός Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος» του Δήμου Καλλιθέας και ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας, την Τρίτη12 Απριλίου όπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του 5ου Αγώνα «Kallithea Run» “Τρέχοντας στην Καλλιθέα «Kallithea Run»2016” ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 στις 08:30 το πρωί.

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος διαβεβαίωσε ότι ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την άψογη διεξαγωγή του αγώνα και τόνισε ότι στόχος του Δήμου είναι η αναβάθμιση του θεσμού. Παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα στους δημότες να συμμετάσχουν μαζικά στον αγώνα γιατί όπως είπε το “Kallithea Run” επιδιώκει να δώσει την ευκαιρία στους δημότες της Καλλιθέας να βάλουν τον αθλητισμό στη ζωή τους.

O Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος» Κώστας Ευσταθίου ανέφερε ότι στον αγώνα θα συμμετέχουν 40 άτομα, ιατρικό προσωπικό και ασθενείς από την ομάδα πνευμονικής αποκατάστασης των νοσοκομείων «Σωτηρία» και » Ευαγγελισμός» οι οποίο επιδιώκουν με τον τρόπο αυτό να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα για τα οφέλη της άθλησης στην υγεία και την ποιότητα ζωής ατόμων με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα.

Τη συνέντευξη τύπου συντόνισε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Παναγιώτης Δημάκος, ενώ παραβρέθηκαν ακόμη ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Καλλιθέας Κώστας Κόκουλος και το μέλος του ΔΣ του Αθλητικού Οργανισμού Ανδριανός Παυλόπουλος.

Υπενθυμίζουμε ότι: ο αγώνας που έχει εξασφαλίσει την έγκριση του ΣΕΓΑΣ (ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πειραιά), θα πραγματοποιηθεί κατά μήκος της κεντρικής λεωφόρου του Δήμου Καλλιθέας, Ελευθερίου Βενιζέλου (Θησέως) και περιλαμβάνει τέσσερεις διαδρομές:

• Τη διαδρομή των 5 Χλμ με σημείο εκκίνησης την πλατεία Δαβάκη, με σημεία αναστροφής τις οδούς Αγ. Πάντων και Ισμήνης και τερματισμό την πλατεία Δαβάκη.

• Τη διαδρομή των 10 Χλμ (η οποία περιλαμβάνει 2 φορές τη διαδρομή των 5 Χλμ) με σημείο εκκίνησης την πλατεία Δαβάκη, με σημεία αναστροφής τις οδούς Αγ. Πάντων και Ισμήνης και τερματισμό την πλατεία Δαβάκη.

• Τη σκυταλοδρομία 4χ2,5 Χλμ (με την ίδια διαδρομή των 10 Χλμ).

• Τον κοινωνικό αγώνα δρόμου 2,5 Χλμ.

Κατά τη διάρκεια του Αγώνα στην πλατεία Δαβάκη θα υπάρχουν υποστηρικτικές λειτουργίες της διοργάνωσης ενώ για πρώτη φορά φέτος θα διεξαχθεί το Kallithea Run for Kids στο οποίο θα συμμετέχουν παιδιά προσχολικής ηλικίας συνοδευόμενα από γονείς και εκπαιδευτικούς των Παιδικών Σταθμών της περιοχής.

Για τα παιδιά έχει προβλεφθεί προκαθορισμένη διαδρομή 250 μέτρων σε προστατευμένο χώρο του πάρκου Δαβάκη και η εκκίνηση θα γίνει στις 09:30 το πρωί.

Οι εγγραφές των συμμετεχόντων θα γίνονται το Σάββατο 16/04/16 από τις 10:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ, στην Πλατεία Δαβάκη όπου θα λειτουργήσει το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης και ταυτόχρονα όσοι επιθυμούν θα μπορούν να παρακολουθούν ανοιχτά μαθήματα Zumba και Aerobic στην ίδια πλατεία όπου διοργανώνεται γιορτή αθλητισμού.

Για την πραγματοποίηση του Kallithea Run, έχει προβλεφθεί, την ημέρα διεξαγωγής του, σε συνεννόηση με την τροχαία Καλλιθέας το κλείσιμο της λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου (Θησέως), από το ύψος της οδού Αγ. Πάντων και τους κάθετους σε αυτήν δρόμους έως και την οδό Ισμήνης, από τις 08:30 έως τις 11:30 το πρωί.

Στόχος του Δήμου Καλλιθέας και της Οργανωτικής Επιτροπής της διοργάνωσης “Τρέχοντας στην Καλλιθέα «Kallithea Run»2016” είναι να προσφέρει αυτήν την εναλλακτική μορφή άθλησης στους δημότες για καλύτερη ποιότητα ζωής προσδοκώντας ότι η ενεργή συμμετοχή τους σε ένα θεσμό που έχει αναγνωριστεί από την IAAF να ξεπεράσει τους 2.500 δρομείς.

Για περισσότερες Πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω της ιστοσελίδας: www.kallithearun.gr.

Επίσης μπορείτε να επικοινωνείτε, με τους υπεύθυνους του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος» καθημερινά 09:00 – 14:00 στα τηλέφωνα: 210 9565618, 210-9521410 , στο Fax: 210-9565127 και στοEmail: [email protected] και [email protected].

 

ΥΓ.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, με αφορμή ερώτημα για το αν ο αγώνας αυτός μπορεί να περάσει κάποιο πολιτικό ή κοινωνικό μήνυμα, όπως γίνεται σε άλλους δήμους της Αττικής, ο δήμαρχος Καλλιθέας κ. Κάρναβος είπε ότι πρόθεση του Δήμου είναι να ενεργοποιηθούν οι πολίτες και να αναδειχτούν οι αξίες του Αθλητισμού. «Εμείς εδώ αποφεύγουμε να συνδέουμε τον Αθλητισμό με την Πολιτική», πρόσθεσε.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ