Εφημερίδα Κοινωνική

Φόβοι για νέα Ειδομένη στο παλιό αεροδρόμιο Ελληνικού! (βίντεο)

 Breaking News

Φόβοι για νέα Ειδομένη στο παλιό αεροδρόμιο Ελληνικού! (βίντεο)
12 Απριλίου 2016

Τις τελευταίες μέρες επικρατεί μια ασφυξία στο Ελληνικό, το οποίο μετατρέπεται σε νέα Ειδομένη καθώς οι μετανάστες και πρόσφυγες έχουν ξεπεράσει τους 6.000 και ζουν υπό άθλιες συνθήκες.

Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε πλήρη εγκατάλειψη ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι δεν χωράνε να μπουν άλλοι στο εσωτερικό, με πολλούς να έχουν κατασκηνώσει στους εξωτερικούς χώρους.

Έκκληση απήθυνε προκειμένου να βρεθεί μία λύση ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος.

Μιλώντας στο «mega», περιέγραψε τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν, σημειώνοντας μάλιστα, ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αναγκάζονται να σπάσουν τα τζάμια του αεροδρομίου, καθώς ασφυκτιούν στους εσωτερικούς χώρους.

«Μέσα στην αίθουσα αφίξεων οι θερμοκρασίες φτάνουν τους σαράντα βαθμούς. Ο χώρος είναι ακατάλληλος. Δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε ούτε ένα εικοσιτετράωρο μέσα. Χθες ζητούσαν να σπάσουν τα τζάμια γιατί η αίθουσα είναι κλειστή, χωρίς παράθυρα», τόνισε σε δραματικούς τόνους ο δήμαρχος.

Ο καταυλισμός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως μία υγειονομική «βόμβα» αφού μετανάστες και πρόσφυγες δεν μπορούν να ικανοποιήσουν ούτε τις βιολογικές τους ανάγκες, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι προκειμένου να κάνουν μπάνιο καταφεύγουν στην παραλία του Αγίου Κοσμά που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά του δρόμου.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ