Εφημερίδα Κοινωνική

Επτά κλινάμαξες του ΟΣΕ για τις ανάγκες των προσφύγων στην Ειδομένη

 Breaking News

Επτά κλινάμαξες του ΟΣΕ για τις ανάγκες των προσφύγων στην Ειδομένη
11 Απριλίου 2016

Άλλες επτά κλινάμαξες και μία που έχει διαμορφωθεί για να λειτουργήσει ως ιατρείο, «επιστράτευσε» ο ΟΣΕ για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των προσφύγων της Ειδομένης.

Οι κλινάμαξες βρίσκονται από χθες στην Ειδομένη και, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος Βόρειας Ελλάδας για τη ΓΑΙΑΟΣΕ, Βασίλης Διαμαντάκης, οι πρόσφυγες από την πρώτη στιγμή μπήκαν μέσα στα βαγόνια. «Σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά που υπήρξε αρχικά μια διστακτικότητα, επειδή νόμιζαν ότι θα τούς μεταφέρουμε, αυτή τη φορά, από την πρώτη στιγμή που άνοιξαν οι πόρτες μπήκαν μέσα. Κυρίως γυναίκες με μικρά παιδιά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Διαμαντάκης.

Σε ό,τι αφορά την κλινάμαξα-ιατρείο διευκρίνισε ότι θα δοθεί προς χρήση στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Σύμφωνα με τον κ. Διαμαντάκη, στην Ειδομένη υπάρχουν συνολικά 14 κλινάμαξες, συνολικής χωρητικότητας περίπου 500 θέσεων, ενώ δεν αναμένονται άλλα βαγόνια στην περιοχή καθώς, όπως εξήγησε, «δεν υπάρχει άλλη γραμμή χωρίς ρεύμα εκεί». Ωστόσο, υπάρχουν άλλες έξι – επτά κλινάμαξες που θα μπορούσαν να επισκευαστούν και να μεταφερθούν σε κάποιο άλλο μέρος για να στεγάσουν πρόσφυγες, αλλά αυτό εξαρτάται, όπως διευκρίνισε, «από τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας».

Όλες οι κλινάμαξες ήταν παροπλισμένες για τουλάχιστον μία πενταετία και συντηρήθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ). Η δράση αποτελεί πρωτοβουλία και των εταιρειών ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ και ΓΑΙΑΟΣΕ.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ