Εφημερίδα Κοινωνική

Επεισόδια μεταξύ προσφύγων και μεταναστών σε hot spot της Χίου (βίντεο)

 Breaking News

Επεισόδια μεταξύ προσφύγων και μεταναστών σε hot spot της Χίου (βίντεο)
01 Απριλίου 2016

Επεισόδια σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας στο hot spot της Χίου στο Χαλκειός, με πρωταγωνιστές μετανάστες και πρόσφυγες διαφόρων εθνικοτήτων. Στο σημείο επενέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Από τις συμπλοκές τραυματίστηκαν τρία άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Χίου, όπου και νοσηλεύονται. Επίσης, σοβαρές υλικές ζημιές προκλήθηκαν στο ιατρείο του hot spot και στους χώρους καταγραφής.

Σημειώνεται ότι στο hot spot της Χίου (με υποδομές για 1.200 άτομα) βρίσκονται περισσότεροι από 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες. Περισσότεροι από 200 που έφτασαν στο νησί χθες και μέχρι σήμερα το πρωί, αφού καταγραφούν, θα μεταφερθούν για να περιμένουν την εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας στον ανοικτό δημοτικό καταυλισμό στη Σούδα, μέσα στην πόλη της Χίου.

Κάτοικοι της περιοχής θα πραγματοποιήσουν στις 10 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του hot spot.

Τέλος, σε ό,τι αφορά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε απεργία πείνας των υπό περιορισμό προσφύγων και μεταναστών στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο, η συντονίστρια του κέντρου Ανθή Καραγγελή δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «στη Μόρια δεν πραγματοποιεί κανένας απεργία πείνας». «Η σίτιση γίνεται κανονικά, ενώ οι περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες που έχουν ζητήσει να τους χορηγηθεί καθεστώς ασύλου ενημερώνονται κανονικά από δικηγόρους για τη διαδικασία. Γενικώς το κλίμα που επικρατεί στη Μόρια είναι καλό», επισήμανε,

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ