Εφημερίδα Κοινωνική

Χειροπέδες σε διεθνώς διωκόμενο 64χρονο για απάτες και πλαστογραφίες

 Breaking News

Χειροπέδες σε διεθνώς διωκόμενο 64χρονο για απάτες και πλαστογραφίες
16 Απριλίου 2016

Ένας 64χρονος Έλληνας συνελήφθη στο Ηράκλειο Αττικής για απάτες και πλαστογραφίες κατ” εξακολούθηση. Συγκεκριμένα, το Τ.Α. Πατησίων έπειτα από διερεύνηση πληροφορίας για άνδρα αγνώστων στοιχείων που εμφανίζεται δραστηριοποιούμενος στον χώρο του τουρισμού και εξαπατά ανυποψίαστους πολίτες, ταυτοποίησε τα στοιχεία του και αποκάλυψε τη δράση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ η έρευνα έδειξε ότι ο 64χρονος εμφανιζόμενος ως νόμιμος εκπρόσωπος τουριστικού πρακτορείου και ιδιοκτήτης τουριστικής διαδικτυακής σελίδας, διοργάνωνε εκδρομές για τις οποίες εισέπραττε χρήματα. Στη συνέχεια, προφασιζόμενος διάφορες δικαιολογίες, τις ακύρωνε, υποσχόμενος επιστροφή των χρημάτων, που ουδέποτε πραγματοποιούσε.

Σε περίπτωση πραγματοποίησης των εκδρομών, θύματά του ήταν ιδιοκτήτες χώρων εστίασης, διαμονής και μεταφορικών μέσων, οι οποίοι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους αλλά δεν εισέπρατταν χρήματα. Ο δράστης, μάλιστα, αρκετές φορές έστελνε στα θύματά του, μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, αποδείξεις διαδικτυακής μεταφοράς χρημάτων τράπεζας, που όπως διαπιστώθηκε ήταν πλαστογραφημένες.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξακριβώθηκαν δεκαοκτώ περιπτώσεις απάτης σε βάρος εκκλησιαστικών ενοριών, λεσχών φιλίας, εταιρειών εστίασης, ξενοδόχων, εταιρειών μεταφοράς και ταξιδιωτικών γραφείων.

Παράλληλα, τον 64χρονο αναζητούσαν οι αυστριακές αρχές για το αδίκημα της διακεκριμένης απάτης, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν οκτώ ανεκτέλεστες καταδικαστικές αποφάσεις, εκ των οποίων η μία κακουργηματικού χαρακτήρα για απάτη και πλαστογραφία, με συνολική ποινή φυλάκισης 19 χρόνια και 3 μήνες.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρήγγειλε κύρια ανάκριση.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ