Εφημερίδα Κοινωνική

Βίτσας: 16.000 νέες θέσεις φιλοξενίας προσφύγων εντός της εβδομάδας

 Breaking News

Βίτσας: 16.000 νέες θέσεις φιλοξενίας προσφύγων εντός της εβδομάδας
07 Μαρτίου 2016

Εντός της εβδομάδας θα δημιουργηθούν 16.000 νέες θέσεις προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δ. Βίτσας, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να αποσυμπιεστεί η Ειδομένη από τους πρόσφυγες.

«Oι πρόσφυγες θα πρέπει να μετακινηθούν στα κέντρα φιλοξενίας που έχουν δημιουργηθεί πιο πίσω και αναλόγως με το πόσοι και ποιοι θα μπορούν να περάσουν στα Σκόπια, θα προωθούνται στα σύνορα, αναλόγως ίσως με το πόσο καιρό βρίσκονται στην χώρα μας» ανέφερε.

Για τον Πειραιά τόνισε ότι στόχος είναι μέχρι το τέλος της εβδομάδας να αποσυμπιεστεί πλήρως το λιμάνι, στο οποίο βρίσκονται 2 με 2,5 χιλιάδες άτομα.

Ο κ. Βίτσας είπε πως από το γήπεδο του Τάε Κβον Ντο στο Παλαιό Φάληρο, όπου δημιουργήθηκε η κεντρική αποθήκη συγκέντρωσης της ανθρωπιστικής βοήθειας, από την Περιφέρεια Αττικής και τη γγ Εμπορίου, οι προμήθειες θα κατανέμονται με σύστημα σε όλες τις δομές της χώρας, σε όλα τα κέντρα φιλοξενίας θα παρέχονται όσα χρειάζονται, ενώ θα λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως.

Ανάλογη αποθήκη σχεδιάζεται να δημιουργηθεί και στη Μακεδονία, καθώς, όπως είπε ο κ. Βίτσας, θα μιλήσει και με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα «για να στηθεί άλλο ένα τέτοιο κέντρο εκεί».

Σε ότι αφορά τον ρόλο του ΝΑΤΟ και τη δράση του στα εθνικά χωρικά ύδατα είπε ότι περιπολεί, καταγράφει και ενημερώνει και τις δύο πλευρές. Δεν υπάρχει τίποτα αμφισβητήσιμο , ούτε «γκρίζες ζώνες» σημείωσε χαρακτηριστικά.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ