Εφημερίδα Κοινωνική

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ: Δικηγόροι θα βοηθούν πρόσφυγες να επιστρέφουν στην πατρίδα τους – Τι αλλάζει στο Λιμάνι του Πειραιά

 Breaking News

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ: Δικηγόροι θα βοηθούν πρόσφυγες να επιστρέφουν στην πατρίδα τους – Τι αλλάζει στο Λιμάνι του Πειραιά
23 Μαρτίου 2016

Ορισμένοι πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφεραν ότι θέλουν να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους, ωστόσο δήλωσαν άγνοια για το πού μπορούν να απευθύνονται και να υποβάλλουν το συγκεκριμένο αίτημα. Άλλοι είπαν ότι δεν μπορούν να γυρίσουν πλέον στις πατρίδες τους, καθώς κινδυνεύουν με εκτέλεση και εξέφρασαν την επιθυμία να πάνε σε κάποια κέντρα υποδοχής αλλά αυτά να μην είναι μακριά από την πόλη, καθώς τους φοβίζει ότι θα εγκλωβιστούν και δεν θα μπορούν να μετακινηθούν.

Με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, εθελοντές δικηγόροι, πιθανόν από αυτό το Σάββατο αφού εγκατασταθεί προκάτ οικίσκος στην πύλη Ε-1, με τη βοήθεια μεταφραστών θα μπορούν να δίνουν πληροφορίες προς τους μετανάστες και πρόσφυγες για το πώς μπορούν να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους και τι έγγραφα απαιτούνται. Από σήμερα ο στρατός θα προσφέρει καθημερινά 5.000 μερίδες φαγητού στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ από τη Δευτέρα θα συμμετέχει με προσφορά φαγητού και η εκκλησία.

Ο Ερυθρός Σταυρός επίσης τη μία μέρα θα διανέμει ξηρά τροφή και την άλλη προϊόντα ατομικής υγιεινής. Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι μετά τα νέα δεδομένα απαιτείται να συγκληθεί εκ νέου σύσκεψη για το προσφυγικό με όλους τους φορείς της ευρύτερης περιφέρειας του Πειραιά.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ