Εφημερίδα Κοινωνική

Γ. Καμίνης: Χρειάζεται αυξημένη αστυνομική παρουσία στην πλατεία Βικτωρίας

 Breaking News

Γ. Καμίνης: Χρειάζεται αυξημένη αστυνομική παρουσία στην πλατεία Βικτωρίας
03 Μαρτίου 2016

Δήλωση για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Βικτωρίας έκανε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης:

«Ο δήμος Αθηναίων διαβλέποντας την ένταση και την έκταση του προσφυγικού ζητήματος, όχι τώρα, αλλά εδώ και επτά μήνες, έχει διαθέσει χώρο 20 στρεμμάτων στον Ελαιώνα, όπου λειτουργεί μία, κατά γενική ομολογία, πρότυπη δομή Φιλοξενίας Προσφύγων. Στόχος ήταν και παραμένει να μην υπάρχει κανένας άνθρωπος που να διανυκτερεύει σε πάρκα και πλατείες. Να μην υπάρχει κανένας άτυπος καταυλισμός στην πόλη.

Υπό την προϋπόθεση αυτή, ο δήμος Αθηναίων είναι έτοιμος να διευρύνει ακόμη περισσότερο τη συνδρομή του σε δομές φιλοξενίας. Ωστόσο, παρά τις τάσεις βελτίωσης που κατά καιρούς παρουσιάστηκαν, η κατάσταση στην περιοχή της πλατείας Βικτωρίας παραμένει απαράδεκτη, τόσο για τους κατοίκους της, όσο και για τους πρόσφυγες. Έχουμε ζητήσει από τις αστυνομικές αρχές αυξημένη παρουσία, έναντι των φαινομένων παραβατικότητας που παρατηρούνται. Σήμερα, ζητούμε από τους πολίτες να διατηρήσουν το κύμα συμπαράστασης, διοχετεύοντας, όμως, την έκφραση αλληλεγγύης τους, μικρή ή μεγάλη, είτε σε οργανωμένες δομές του δήμου Αθηναίων, είτε σε εξειδικευμένες εθελοντικές οργανώσεις.

Οι αυθόρμητες μεν, αλλά άτακτες πράξεις αλληλεγγύης φέρνουν τα εντελώς αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, όταν δεν συνδυάζονται με τη διασφάλιση της αξιοπρέπειας των ανθρώπων που δοκιμάζονται και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης».

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ