Εφημερίδα Κοινωνική

Εκδήλωση εκπαιδευτήριων Saint Paul – Δελασάλ: «Τέχνη και Μαθηματικά»

 Breaking News

Εκδήλωση εκπαιδευτήριων Saint Paul – Δελασάλ: «Τέχνη και Μαθηματικά»
07 Μαρτίου 2016

Το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό και το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων «Saint Paul – Δελασάλ» παρουσιάζουν έκθεση με τίτλο «Τέχνη και Μαθηματικά», την Παρασκευή, 18 και το Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016, στον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης του Πειραιά.

Οι μαθητές των τριών βαθμίδων συνεργάστηκαν σε ένα βιωματικό πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί συμπλήρωμα της σχολικής διδασκόμενης ύλης στην κατεύθυνση της διδακτικής διαθεματικότητας. Στόχος του προγράμματος είναι, μέσα από ένα πλούσιο υλικό εικαστικών έργων Τέχνης, οι μαθητές να γνωρίσουν το έργο των καλλιτεχνών που επηρεάστηκαν από τα Μαθηματικά, και να ανακαλύψουν μέσα από αυτό έννοιες όπως η μορφή, το σχήμα, η ταξινόμηση, η διάταξη, η μέτρηση, η αντιστοίχιση, η σκιά και η σχέση της με το αντικείμενο που τη δημιουργεί, η παραλληλία και η καθετότητα των ευθειών, η συμμετρία των μορφών, κά.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα των μαθητών τα οποία δημιούργησαν με διαφορετικά υλικά και διαφορετικές τεχνοτροπίες, ανάλογα με την τάξη τους, εμπνεόμενοι από τους καλλιτέχνες που μελέτησαν.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα λειτουργήσουν καλλιτεχνικά εργαστήρια με δραστηριότητες, για παιδιά από νηπιαγωγείο, μέχρι και γυμνάσιο.

Στην έκθεση δίνουν το «παρών» και οι καθηγητές μουσικής του σχολείου μας, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή, 18 Μαρτίου 18:00-21:00 και Σάββατο, 19 Μαρτίου 12:00-20:00.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ