Εφημερίδα Κοινωνική

Δ. Καμμένος: «Η δήλωση του Μουζάλα είναι το λιγότερο απαράδεκτη και προσβλητική»

 Breaking News

Δ. Καμμένος: «Η δήλωση του Μουζάλα είναι το λιγότερο απαράδεκτη και προσβλητική»
16 Μαρτίου 2016

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής που χρησιμοποίησε τη λέξη «Μακεδονία» για να αναφερθεί στα Σκόπια, μιλώντας στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ. Και παρά το γεγονός πως ο κ. Μουζάλας ζήτησε συγνώμη για τη γκάφα του λίγα 24ωρα μετά σε μια απίστευτη δήλωση προχώρησε ο σύμβουλος του υπουργού Παιδείας, αρμόδιος για θέμα Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Δικαιωμάτων/ Αλληλεγγύης, Θέμης Δημητρακόπουλος, με αφορμή το γεγονός ότι ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, αποκάλεσε τη Fyrom, «Μακεδονία».

Ο κ. Δημητρακόπουλος παραδέχεται ότι δεν έχει καμία σημασία αν ο Μουζάλας αποκάλεσε «Μακεδονία» μια χώρα που χρησιμοποιεί αυτό το όνομα επί δεκαετίες και είναι παράλογο να ζητάμε να αλλάξουν την ονομασία τους.

Ο Βουλευτής Δημήτριος Κ. Καμμένος δήλωσε:

«Η δήλωση του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι το λιγότερο απαράδεκτη και προσβλητική. Είναι αδιανόητο να διορθώνουμε τους Ευρωπαίους και όχι μόνο κάθε φορά που χρησιμοποιούν τον όρο Μακεδονία σε δηλώσεις τους και ο ίδιος ο Υπουργός να τον χρησιμοποιεί κάνοντας λόγο για γκάφα.

Το θέμα είναι εθνικό και αποτελεί ανοιχτή πληγή για τους Μακεδόνες και όλους τους Έλληνες και δεν μπορεί να κλείσει με μια συγνώμη. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του κ. Δημητρακόπουλου που έσπευσε να δικαιολογήσει τον κ. Μουζάλα μειώνοντας το γεγονός. Δεν αντιλαμβάνονται ότι προδίδουν τους Έλληνες και ταυτόχρονα δίνουν έρεισμα στους Σκοπιανούς που έτσι κι αλλιώς, δίχως αφορμή, έχουν αξιώσεις;

Τη στάση του δημοσιογράφου κ. Τσίμα κατά τη συνέντευξη που άκουσε τον όρο Μακεδονία και που ούτε καν διόρθωσε τον Υπουργό δεν θα τη σχολιάσω. Θα του θυμίσω μόνο πως πριν λίγες μέρες ένας νεότερος και λιγότερο έμπειρος συνάδελφος του ο κ. Δημάδης τόλμησε και όρθωσε το ανάστημα του απέναντι στο StateDepartmentδιορθώνοντας τον Αμερικανό Εκπρόσωπο που αποκάλεσε τα Σκόπια Μακεδονία. Νομίζω η κίνηση του αυτή αποτελεί και την καλύτερη απάντηση στον κ. Τσίμα.

Αυτό που έκανε ο δημοσιογράφος θα έπρεπε να είναι αυτονόητο για κάθε Έλληνα και κυρίως για κάθε Έλληνα πολιτικό. Όταν κάποιος επιχειρεί να παραποιήσει την ελληνική ιστορία και να την καπηλευτεί θα πρέπει να παίρνει ηχηρή απάντηση.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί και το γεγονός πως η εν λόγω εκπομπή ήταν μαγνητοσκοπημένη που σημαίνει πως παίχτηκε εκ νέου κατά το μοντάζ και την επεξεργασία της ώστε να φτάσει η εκπομπή στην τελική της μορφή και παρόλα αυτά κανείς δεν φαίνεται να άκουσε ώστε να «διορθώσει» το εν λόγω «λάθος». Το γεγονός από μόνο του εγείρει πολλά ερωτηματικά για την ειλικρινή μεταμέλεια του Υπουργού ενώ η κρίσιμη ερώτηση παραμένει. Γιατί άφησαν τη δήλωση αυτή να παραχθεί και να μεταδοθεί κανονικά; Σε τι αποσκοπούσαν; Επ’ αυτού απαιτώ άμεση απάντηση.

Κλείνοντας θα ήθελα να προσθέσω ότι η υιοθέτηση του όρου Μακεδονία θέτει ζήτημα εδαφικής κυριαρχίας. Όταν κάποιος παραχωρεί το όνομα με τόση ευκολία οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια και στην παραχώρηση εδαφών.

Αναμένουμε την παραίτηση του Υπουργού, είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει».

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ