Εφημερίδα Κοινωνική

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά Κοινωνικός Εταίρος στην στρατηγική σύμπραξη DEMOKLEOS

 Breaking News

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά Κοινωνικός Εταίρος στην στρατηγική σύμπραξη DEMOKLEOS
11 Φεβρουαρίου 2016

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά έχει την τιμή και την ευθύνη να αποτελεί Κοινωνικό Εταίρο στην στρατηγική σύμπραξη DEMOKLEOS: Το Κλέος της Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Σχολείο , ERASMUS+ Βασική Δράση 2 με θέμα «Συνεργασία στην Καινοτομία και στην ανταλλαγή καλών Πρακτικών στη Σχολική Εκπαίδευση». Leader του προγράμματος είναι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και βασικός εταίρος το Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Στη σύμπραξη συμμετέχουν έξι (6) χώρες (Ελλάδα, Κύπρος, Γερμανία, Τουρκία, Φινλανδία, Πορτογαλία) με φορείς από τον χώρο της Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και συνεργαζόμενους Σχολικούς Εταίρους από τη Γεωργία, τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Βασικό αντικείμενο του έργου είναι η ενίσχυση της δημοκρατικής συνείδησης και της συλλογική ευθύνη στην ολιστική προσέγγιση του σχολείου. Στο πλαίσιο αυτό ο Σύνδεσμος θα συμβάλλει στην προώθηση και διάχυση των αποτελεσμάτων του έργου ώστε να συμβάλλει στην ενημέρωση των ενδιαφερομένων μερών για τα αποτελέσματα, τις δράσεις και τα εργαλεία που θα προκύψουν από το έργο.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούν την ημερίδα του έργου με θέμα: «Ξανασκεφτόμαστε τη δημοκρατική συνείδηση και την συλλογικής ευθύνη στην ολιστική προσέγγιση του σχολείου». Η ημερίδα θα γίνει την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 13.30-20.30 στο Αμφιθέατρο (Πορτοκαλί) του Πανεπιστημίου Πειραιά. Στην ημερίδα εκ μέρους του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου, ο Πρόεδρος του ΔΣ Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα: «Συνεργατική εταιρικότητα των αποφοίτων ενός σχολείου σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα όπως το DEMOKLEOS»

programma


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ