Εφημερίδα Κοινωνική

Ετοιμάζονται οι αγρότες για την Αθήνα

 Breaking News

Ετοιμάζονται οι αγρότες για την Αθήνα
10 Φεβρουαρίου 2016

Προετοιμάζονται οι αγρότες για την κάθοδό τους στην Αθήνα από τα 68 μπλόκα της χώρας, ενώ πρόκειται να προχωρήσουν άμεσα σε κινήσεις κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τους, με αποκλεισμούς κυκλοφορίας, τελωνείων και δημόσιων υπηρεσιών.

Οι αγρότες μάλιστα έδωσαν συνέντευξη Τύπου, εξηγώντας γιατί κατεβαίνουν στην Αθήνα και ποια είναι τα αιτήματά τους.

Μιλώντας στο MEGA o Κώστας Τζέλας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου της Νίκαιας κάλεσε «τους αγρότες από όλη τη χώρα να κατέβουν σε αυτό το τριήμερο συλλαλητήριο για να πιέσουν την κυβέρνηση να πάρει τα μέτρα πίσω».

Πρόθεσή τους, όπως είπε, είναι να διαδηλώσουν ειρηνικά και όχι να συγκρουστούν. «Θα κατέβουμε και σαν διαδηλωτές και βέβαια με τρακτέρ…Ειρηνικά θέλουμε να κατέβουμε. Τα τρακτέρ δεν δημιουργούν πρόβλημα… Δεν πάμε για σύγκρουση. Πάμε ειρηνικά. Συμβολικά όμως θα πρέπει να μπουν και κάποια τρακτέρ μέσα στην Αθήνα» ανέφερε.

Η Αστυνομία, ωστόσο, θα λάβει ειδικά μέτρα με σκοπό να τους εμποδίσει να φτάσουν μέσα στην πρωτεύουσα. Γι” αυτό το λόγο θα στηθούν αστυνομικά -αυτή τη φορά- μπλόκα σε πολλά σημεία της Αττικής.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιούνται συνεχώς συσκέψεις για το πως θα αντιμετωπιστεί η κάθοδος των τρακτέρ στο Σύνταγμα.

Στις τάξεις των αγροτών αρχίζουν να γίνονται σαφείς δύο γραμμές. Η μία που εκφράζεται κυρίως από το μπλόκο της Νίκαιας και τα 68 μπλόκα που συντάσσονται θέτει ως προαπαιτούμενο του όποιου διαλόγου την απόσυρση της κυβερνητικής πρότασης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό καθεστώς των αγροτών.

Η δεύτερη, που εκφράζεται από το μπλόκο των Τεμπών και των Μικροθηβών, λέει «ναι» στο διάλογο στη βάση των προτάσεων που περιλαμβάνονται σε επιστολή τεσσάρων σελίδων με αποδέκτη τον πρωθυπουργό. Στη βάση αυτή αγρότες από τα Τέμπη δήλωσαν έτοιμοι για κάθοδο στην Αθήνα, όχι για να διαδηλώσουν, αλλά για να συναντηθούν με τον Αλέξη Τσίπρα.

Κινητοποιήσεων συνέχεια

Συνεχίζεται ο επ΄ αόριστον αποκλεισμός των Τεμπών από τους αγρότες οι οποίοι είναι σε διαδικασία συλλογής υπογραφών και από άλλα μπλόκα επί του κειμένου που συνέταξαν μαζί με το μπλόκο των Μικροθηβών και περιλαμβάνει προτάσεις για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής.

Ήδη έχουν συνυπογράψει το συγκεκριμένο κείμενο πάνω από 20 μπλόκα και αναμένεται να αποσταλεί προς τον πρωθυπουργό, αλλά και προς την Βουλή και στους αρχηγούς των λοιπών κομμάτων.

Σε επ” αόριστον αποκλεισμό της εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, θα προχωρήσουν από τις 2 το μεσημέρι οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο του Κεφαλόβρυσου, στην Αιτωλοακαρνανία.

Aπό τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, θα κλείσει η εθνική οδός Αμφιλοχίας – Λευκάδας, στο ύψος του κόμβου του Αγίου Νικολάου Βόνιτσας.

Επίσης, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μετά το μεσημέρι θα κλείσει η εθνική οδός Αντιρρίου – Ιτέας, στον κόμβο του Ξηροπήγαδου, στην περιμετρική της Ναυπάκτου. Aπό τις 5 το απόγευμα, έως τις 8 το βράδυ, θα κλείσει η εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στη γέφυρα του ποταμού Ευήνου.

Στην Αχαΐα, αγρότες θα κλείσουν, από τις 4 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, την εθνική οδό Πατρών – Πύργου στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας.

Επίσης, από τις 7 το βράδυ έως τις 10 το βράδυ, θα κλείσουν η εθνική οδός Πατρών – Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου, ενώ τα μέλη συλλόγων και φορέων της Αιγιάλειας, θα αποκλείσουν από τις 7 το βράδυ και για τρεις ώρες την παλαιά εθνική οδό Πατρών – Αθηνών, στην γέφυρα του Μεγανίτη.

Στην Ηλεία, προγραμματίζουν να κλείσουν από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα, την εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στον κόμβο του Κουρτεσίου.

Αποκλεισμό της ΔΟΥ Σπάρτης πραγματοποιούν, από νωρίς το πρωί οι αγρότες της Λακωνίας, οι οποίοι με αγροτικά αυτοκίνητα έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο, ενώ δεν επέτρεψαν την είσοδο στο προσωπικό.

Οι αγρότες που έφραξαν την είσοδο της ΔΟΥ με μπάλες από σανό, από τα ξημερώματα, θα παραμείνουν έως τη λήξη ωραρίου της υπηρεσίας, ώστε να μη λειτουργήσει για το κοινό, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης.

Στην Κορινθία, συνεχίζεται ο αποκλεισμός της νέας εθνικής οδού και το απόγευμα οι αγρότες θα κλείσουν και την παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο Καλαμάκι, από τις 4 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ. Σημειώνεται πως όταν είναι κλειστή και η παλαιά εθνική οδός, η κυκλοφορία διεξάγεται από μικρή παράκαμψη μέσα από το χωριό Καλαμάκι Κορινθίας.

Στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Κορίνθου, οι αγρότες της Αρκαδίας θα κλείσουν στα διόδια Νεστάνης από τις 7 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα απόψε και για όσο είναι κλειστός ο αυτοκινητόδρομος η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – “Αργους μέσω Αχλαδόκαμπου.

Στην Αργολίδα, οι αγρότες θα μείνουν στα μπλόκα τους σε Δαλαμανάρα και Κουτσοπόδι και οργανώνονται για την άνοδό τους στην Αθήνα.

Αγρότες από το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια των Χανίων σήκωσαν πανό στην είσοδο της δημοτικής αγοράς Χανίων και καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν στο αγροτικό συλλαλητήριο της Παρασκευής στην Αθήνα.

Παράλληλα, αγρότες διανέμουν σε διερχόμενους πολίτες φυλλάδια στα οποία υπάρχει το κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ