Εφημερίδα Κοινωνική

Εργοδότης γρονθοκόπησε ελεγκτή του ΙΚΑ!

 Breaking News

Εργοδότης γρονθοκόπησε ελεγκτή του ΙΚΑ!
10 Φεβρουαρίου 2016

Την επίθεση εργοδότη σε βάρος υπαλλήλων κλιμακίου του ΙΚΑ που διενεργούσε έλεγχο για ανασφάλιστη εργασία σε επιχείρηση στην Πύλη Αξιού Θεσσαλονίκης καταγγέλλει η ομοσπονδία εργαζομένων του ΙΚΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι, ενώ ο έλεγχος ολοκληρώθηκε χωρίς να ευρεθούν ασφαλιστικές παραβάσεις ο καταγγελλόμενος εργοδότης προχώρησε σε βιαιοπραγία κατά των ελεγκτών του ΙΚΑ. Όπως επισημαίνει η ομοσπονδία, «σε έλεγχο που πραγματοποίησαν υπάλληλοι του ΙΚΑ Πύλης Αξιού Θεσσαλονίκης, εργοδότης επιτέθηκε με μένος και ιδιαίτερη αγριότητα, μένοντας όχι μόνο σε λεκτικές αναφορές, αλλά προχωρώντας σε βιαιοπραγίες γρονθοκοπώντας τον εντεταλμένο υπάλληλο. Οι δυο υπάλληλοι παρέμειναν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής έως τα μεσάνυχτα και αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα, αφού είχε προηγηθεί και μήνυση κατά αυτών από το δράστη».

Η ΠΟΣ – ΙΚΑ σημειώνει: «το γεγονός αυτό δυστυχώς δεν είναι μεμονωμένο, αλλά ακολουθεί αυτό των προηγουμένων ημερών, υπαλλήλου της ΕΥΠΕΑ που μετά από έλεγχο απειλήθηκε η ίδια και η οικογένειά της, με αποκορύφωμα τις υλικές φθορές στο αυτοκίνητό της. Τα συμβάντα αυτά δημιουργούν αποτρεπτική διάθεση και φόβο σε όσους έχουν απομείνει στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ και ασκούν εξωτερικούς ελέγχους».

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ