Εφημερίδα Κοινωνική

Δήλωση του Βουλευτή Δημήτρη Καμμένου για δημιουργία Παιδικής Χαράς των ΑΜεΑ

 Breaking News

Δήλωση του Βουλευτή Δημήτρη Καμμένου για δημιουργία Παιδικής Χαράς των ΑΜεΑ
22 Φεβρουαρίου 2016

Με χαρά πληροφορηθήκαμε πως εγκαινιάστηκε στις 19 Φεβρουαρίου, στο Παλαιό Φάληρο από τα Special Olympics Ελλάς με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου η πρώτη παιδική χαρά για ΑμεΑ.

Ο Βουλευτής Δημήτριος Κ. Καμμένος με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κουρουμπλή στις 12/01/2016 είχε τονίσει την τεράστια σημασία και αναγκαιότητα για τη δημιουργία Παιδικής Χαράς για τα παιδάκια με αναπηρία διότι κάτι τέτοιο θα έφερνε χαρά τόσο στα ίδια τα παιδάκια όσο και στους γονείς τους.

Όπως είχε τονίσει ο Βουλευτής «Κανένα παιδί δεν πρέπει να μένει στο περιθώριο εξαιτίας της αναπηρίας του. Σκοπός όλων είναι να τα εντάξουμε ομαλά στην κοινωνία στην οποία ανήκουν, και όχι να αδιαφορούμε ή να λυπόμαστε για εκείνα. Άλλωστε όλα τα παιδάκια πρέπει να μπορούν να κάνουν το μοναδικό πράγμα που πρέπει στην ηλικία τους, να παίζουν».

Η παιδική χαρά Αγίας Σκέπης Παλαιού Φαλήρου θα διαθέτει γήπεδα Bocce Special Olympics, Μπάσκετ ΑμεΑ και του ποδηλατόδρομο για όλους. Η παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε περιλαμβάνει την κατασκευή του γηπέδου ‘Μπότσε’ διαστάσεων περίπου 28,00μ x 4,00 μ, κατασκευασμένου από πορώδες σκυρόδεμα και συνθετικό χλοοτάπητα και περιμετρικά τοιχία επενδυμένα με ξύλο. Επιπροσθέτως για την προστασία από τον ήλιο και την ευχάριστη παραμονή των χρηστών του χώρου άθλησης, κατασκευάστηκαν δύο ξύλινα στέγαστρα (πέργκολες) αναμονής των παικτών καθώς και καθιστικοί πάγκοι. Επίσης το γήπεδο εντάχθηκε στην υπάρχουσα παιδική χαρά, ενώ η είσοδος του διαμορφώθηκε κατάλληλα ώστε να είναι προσβάσιμη από ΑΜΕΑ.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν γι’ αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία που ευελπιστούμε να είναι μόνο η αρχή και να ακολουθήσουν και άλλες κατασκευές παιδικών χαρών για ΑΜεΑ και σε άλλες περιοχές.

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ