Εφημερίδα Κοινωνική

«Το οικόπεδο επωλήθη, μαζέψτε τα…» – Ξηλώνεται έδρα των λεωφορείων

 Breaking News

«Το οικόπεδο επωλήθη, μαζέψτε τα…» – Ξηλώνεται έδρα των λεωφορείων
26 Ιανουαρίου 2016

Μετωπική σύγκρουση ανάμεσα σε δύο δημόσιους φορείς προκαλεί το τελεσίγραφο της διοίκησης της «Ελληνικόν Α.Ε.», προφανώς μετά το «πράσινο φως» από το ΤΑΙΠΕΔ, με το οποίο καλεί την ΟΣΥ, τον φορέα των αστικών λεωφορείων και τρόλεϊ της πρωτεύουσας, να… μετακομίσει άμεσα το μεγαλύτερο αμαξοστάσιό του, για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του πρώην αεροδρομίου.

Πρόκειται για έκταση 63 στρεμμάτων που βρίσκονται κοντά στον τερματικό σταθμό του μετρό στο Ελληνικό και χρησιμοποιείται ως αμαξοστάσιο από το 2001. Είναι η έδρα του 25% των λεωφορειακών γραμμών του λεκανοπεδίου που εξυπηρετούν τα νότια προάστια και πολλές περιοχές του Πειραιά.

Το αίτημα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», θα απορριφθεί με βάση τη μελέτη που έχει εκπονήσει η προηγούμενη διοίκηση της ΟΣΥ, η οποία αποδεικνύει ότι η μεταφορά του αμαξοστασίου είναι οικονομικά ασύμφορη και κυρίως τεχνικά ανέφικτη, αφού στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχουν χώροι που να καλύπτουν τις ανάγκες της μεγαλύτερης τεχνικής βάσης των λεωφορείων. «Θα το παλέψουμε να μην απομακρυνθεί και να δημιουργηθεί στην υπάρχουσα έκταση ένα σύγχρονο αμαξοστάσιο», είπε στην εφημερίδα κορυφαίο στέλεχος του ΟΑΣΑ.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ