Εφημερίδα Κοινωνική

Σαρώνει η γρίπη: Στη ΜΕΘ ένα βρέφος 9 μηνών

 Breaking News

Σαρώνει η γρίπη: Στη ΜΕΘ ένα βρέφος 9 μηνών
20 Ιανουαρίου 2016

Ένα μωρό 9 μηνών και ένα 8χρονο παιδί συγκαταλέγονται στα «θύματα» της γρίπης κατά το τελευταίο 24ωρο.

Οι μικροί ασθενείς νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και «Αγία Σοφία» σε πολύ σοβαρή κατάσταση καθώς εμφάνισαν επιπλοκές μετά τη νόσησή τους με γρίπη.

Την προηγούμενη εβδομάδα νοσηλευόταν ένα 4χρονο παιδί στο Ωνάσειο.

Κατά πληροφορίες, το 8χρονο παιδί έχει υποκείμενο νόσημα, που το καθιστούσε πιο ευάλωτο στη νόσηση με γρίπη. Το μωρό δεν έχει άλλο πρόβλημα υγείας, αλλά εμφάνισε σοβαρές επιπλοκές εξαιτίας της γρίπης.

Ο εργαστηριακός έλεγχος ταυτοποίησε και στα τρία παιδιά τον ιό της γρίπης τύπου Α. Οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) εκτιμούν πως πρόκειται για το πανδημικό στέλεχος Α(Η1Ν1) το οποίο εφέτος είναι το κυρίαρχο.

Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι τώρα το Ινστιτούτο Παστέρ έχει ελέγξει 400 δείγματα, εκ των οποίων ήταν θετικά στους ιούς της γρίπης τα 158. Εξ αυτών τα 156 ήταν Α(Η1Ν1).

Ο αριθμός των ανθρώπων που κατέληξαν λόγω των επιπλοκών της νόσου ανέρχεται πλέον σε 13.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, μέχρι και χθες το βράδυ νοσηλεύονταν 44 ασθενείς στις Εντατικές, θέτοντας το σύστημα υγείας σε συναγερμό για την εξάπλωση της γρίπης στην κοινότητα αλλά και για τη διαθεσιμότητα κλινών στις ΜΕΘ.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ