Εφημερίδα Κοινωνική

Προσλήψεις μέσα στον Φεβρουάριο σε Υγεία και Παιδεία – Όσα πρέπει να ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι

 Breaking News

Προσλήψεις μέσα στον Φεβρουάριο σε Υγεία και Παιδεία – Όσα πρέπει να ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι
12 Ιανουαρίου 2016

Το ενδιαφέρον των υποψηφίων στις φετινές προσλήψεις θα μονοπωλήσουν οι τομείς της Υγείας και της Παιδείας. Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, το 2016 θα είναι η χρονιά που θα γίνουν οι πιο πολλές προσλήψεις για αυτούς τους δύο σημαντικούς κλάδους. Από την πλευρά της Υγείας, οι προσλήψεις έχουν ήδη ξεκινήσει από τα τέλη του προηγούμενου έτους και θα συνεχιστούν μέχρι και το καλοκαίρι του 2016. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί προκήρυξη για 500 προσλήψεις συμβασιούχων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ θα ακολουθήσει δεύτερη δέσμη 2.440 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας όλης της χώρας.

Στον τομέα της Παιδείας αναμένονται δύο μεγάλοι διαγωνισμοί. Ο πρώτος αφορά στην πρόσληψη 500 καθηγητών-μελών ΔΕΠ προκειμένου να καλυφθούν με προσωπικό τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει νέα μεγάλη προκήρυξη εκπαιδευτικών μέσα στο 2016. Ο διαγωνισμός θα γίνει υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ και θα στηρίζεται στο σύστημα μοριοδότησης.

Το πιθανότερο σενάριο είναι οι προσλήψεις να γίνουν πριν από το καλοκαίρι – ιδανικά μέσα στην άνοιξη του 2016, για να προλάβουν να έχουν διοριστεί οι εκπαιδευτικοί έως τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ