Εφημερίδα Κοινωνική

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην εκδήλωση της κοπής της πίτας του γηροκομείου της πόλης

 Breaking News

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην εκδήλωση της κοπής της πίτας του γηροκομείου της πόλης
22 Ιανουαρίου 2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε στην κοπή της πίτας του Γηροκομείου της πόλης, την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ. Την εκδήλωση πλαισίωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, με αγαπημένες μελωδίες.

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Μώραλης, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Εύχομαι καλή χρονιά και χρόνια πολλά. Έχω επισκεφθεί άλλη μία φορά το Γηροκομείο. Γνωρίζω τη λειτουργία του και πραγματικά είναι όπως τα είπε ο φίλος Αντιπεριφερειάρχης. Θα μπορούσα να πω ότι είναι παράδειγμα προς μίμηση η λειτουργία του για δημόσιες, κρατικές δομές.

Από την πλευρά του Δήμου θα πω ότι δεν είναι ακόμη σημαντική η συνεισφορά μας, όπως θα επιθυμούσαμε. Θέλω να είμαι ειλικρινής. Είναι κυρίως σε επίπεδο ηθικής συμπαράστασης, όπως είπε ο κ. Αλφιέρης. Έχουμε μία άριστη σχέση και συνεργασία με την Μητρόπολη Πειραιώς σε τακτική, καθημερινή – θα έλεγα – βάση για διάφορα ζητήματα. Έχουμε τους εκπροσώπους μας Δημοτικούς

Συμβούλους στο Διοικητικό Συμβούλιο του Γηροκομείου, οι οποίοι θέλω να πιστεύω ότι παράγουν και βοηθούν στη λειτουργία του Γηροκομείου.

IMG_8845Στέκομαι εδώ με σεβασμό απέναντί σας, διότι είστε οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας, είστε οι μανάδες και οι πατεράδες μας και είστε οι άνθρωποι που μοχθήσατε πολλές δεκαετίες για να βάλετε αυτή τη χώρα σε μία ρότα.

Είχα πει και πέρυσι ότι εμείς οι νεώτεροι δεν φαίνεται να ακολουθούμε το δικό σας παράδειγμα με αποτέλεσμα να έχουμε φέρει τη χώρα – και την πόλη κατ’ επέκταση – σε μια κατάσταση με πολυσύνθετα και δισεπίλυτα προβλήματα.

Αυτό που οφείλουμε – τουλάχιστον κάθε χρόνο που σας βλέπουμε εδώ μαζεμένους- είναι να υποσχόμαστε ότι θα βάλουμε τα δυνατά μας ενωμένοι με συναινέσεις, με δουλειά, με επιμονή, με προσπάθεια να βελτιώσουμε τη χώρα, την οποία είπα ότι βάλατε σε μία ρότα και οραματιζόσαστε να είναι διαφορετική, ώστε τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας να ζήσουν ένα καλύτερο αύριο.

Θα βάλουμε επαναλαμβάνω τα δυνατά μας – αυτό είναι μία υπόσχεση, μία δέσμευση – στο μέτρο των δυνατοτήτων ο καθένας, να μπορέσουμε να βελτιώσουμε αυτή την κακή κατάσταση. Πιστεύω και επαναλαμβάνω σε κάθε ομιλία μου, αρχές του χρόνου, σε κάθε τοποθέτησή μου, σε κάθε χαιρετισμό, ότι οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξοι, διότι εάν δεν το πιστεύουμε μέσα μας και εάν δεν έχουμε μία αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουμε, αποκλείεται να το κάνουμε. Χρόνια πολλά και πάλι. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους για εσάς, τις οικογένειές σας και εύχομαι του χρόνου να είμαι στο ίδιο βήμα, έχοντας να πω πιο θετικά πράγματα για την εξέλιξη και της χώρας, αλλά και της πόλης. Να είστε καλά. Ευχαριστώ πολύ».

Στην εκδήλωση της κοπής της πίτας του «Γηροκομείου Πειραιώς» από το Δήμο παραβρέθηκαν: οι Αντιδήμαρχοι κ.κ.: Χρ. Αγραπίδης, Ν. Καρβουνάς, Σ. Γαϊτανάρος, Κ. Σιγαλάκος, η κυρία Α. Γλύκα Χαρβαλάκου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Α. Καλογερόγιαννης, η Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κυρία Ευ. Αθανασίου καθώς και ο Επίτιμος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Π. Κουβάτσος.

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ