Εφημερίδα Κοινωνική

Επιμένουν στα μπλόκα οι αγρότες -Αποκλεισμός του τελωνείου Ορμενίου

 Breaking News

Επιμένουν στα μπλόκα οι αγρότες -Αποκλεισμός του τελωνείου Ορμενίου
24 Ιανουαρίου 2016

Και σήμερα, οι αγρότες στον βόρειο Έβρο προχωρούν σε δίωρους αποκλεισμούς του τελωνείου του Ορμενίου. Τα τρακτέρ διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων στον κόμβο Ριζίων – Καστανέων Ορεστιάδας από τις 11 το πρωί, με τη συγκεκριμένη κινητοποίηση να σταματά στη 1 μ.μ., για να επαναληφθεί στις 4-6 μ.μ.

Σε ό,τι αφορά το τελωνείο των Κήπων, οι αγρότες αποφάσισαν να μην υπάρξει σήμερα κινητοποίηση, λόγω των προγραμματισμένων δράσεων στην περιοχή για το μεταναστευτικό.

Ενισχύονται τα μπλόκα

Την ίδια ώρα, ολοένα και περισσότεροι αγρότες βγαίνουν στον δρόμο και εντάσσονται στα μπλόκα που ήδη έχουν δημιουργηθεί ή στήνουν νέα, όπως συμβαίνει στη Λακωνία, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται εν μέσω συγκομιδής ελιάς που αποτελεί την βασική παραγωγή του νομού και των εσπεριδοειδών. Εξάλλου, ενισχύεται το μπλόκο του Ισθμού με αγρότες από τη Μάνη.

Στη Λακωνία παραμένει το μπλόκο του Ευρώτα με 70 τρακτέρ και περίπου 40 αγροτικά αυτοκίνητα. Στη Λίμνη Γυθείου παραμένει μικρή δύναμη περίπου 30 τρακτέρ.

Αργά χθες δημιουργήθηκε νέο μπλόκο από αγρότες των Κροκεών και του Δαφνίου, επί της εθνικής οδού Σπάρτης- Μονεμβασιάς με δύναμη 40 τρακτέρ, οι οποίοι σήμερα θα μετακινηθούν και θα στήσουν το μπλόκο επί της εθνικής οδού Σπάρτης- Γυθείου.

Στην Αρκαδία αγρότες θα δημιουργήσουν μπλόκο στον κόμβο του ΟΓΑ Πελοποννήσου κι από κει καθημερινά θα κινούνται σύμφωνα με τις αποφάσεις του τοπικού συντονιστικού. Στην Αργολίδα παραμένουν οι αγρότες στα δύο μπλόκα του Κουτσοποδίου και της Δαλαμανάρας.

Τα τρακτέρ πυκνώνουν και στις Μικροθήβες, όπου εκτιμάται ότι βρίσκονται περισσότερα από 650 τρακτέρ.

Τι απαντούν στον υπουργό

Σχολιάζοντας τη φράση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ότι οι κυβερνητικές υποσχέσεις στους αγρότες πριν από ένα χρόνο έγιναν με άλλα δεδομένα, το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Βοιωτίας, Γιάννης Βάγγος, ανέφερε στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο: ««Δεν φταίμε εμείς που πριν από έναν χρόνο τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά και τώρα είναι εντελώς διαφορετικά. Δεν φταίμε εμείς που η διαπραγμάτευση μας σκότωσε. Δεν φταίμε εμείς που οι 17 ώρες του κ. Τσίπρα πάει να πει ότι δεν θα έχω σπίτι και χωράφι».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αν ισχύσουν τα μέτρα που θέλει να φέρει η κυβέρνηση, τότε οι αγρότες που είναι στο δρόμο, δεν θα έχουν γη να καλλιεργήσουν και σπίτι να μείνουν, ενώ επανέλαβε ότι αν δεν πάρει την πρόταση πίσω η κυβέρνηση δεν θα γίνει καμία συζήτηση.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο εκπρόσωπος συντονιστικής αγροτών από το μπλόκο των Μαλγάρων, Κώστας Ανεστίδης, ανέφερε ότι φέτος οι αγρότες δεν θα φορολογηθούν λιγότερο από πέρσι, όπως είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. «Από αγρότες γίναμε λογιστές», τόνισε. «Δεν μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε άλλο το κράτος, πρέπει να το καταλάβουν αυτό», συνέχισε.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ